Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

logo_sp_bernheze.jpgMet stijgende verbazing nam de SP kennis van de woningbouwplannen van het college. Voor 2008 staan zeggen en schrijven 4 woningen op de rol! Het plan “Zwarte Molen” te Nistelrode is de gelukkige. Prijzen: tussen 361.500 EURO en 396.000 EURO. Welke starter kan dit betalen? Welke 55+ inwoner zit hierop te wachten?


ONVOLDOENDE.
De SP-Bernheze geeft het college een diepe onvoldoende (3-) voor het beleid tot nu toe. Voor de starters en senioren in Nistelrode, Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Heesch wordt niets gedaan in 2008. Na de onverkwikkelijke affaire eind 2007 waarbij de goedkope starterwoningen verloren gingen voor de inwoners van Bernheze, gebeurt er nu niets meer. Maar, stilstand is achteruitgang! Onze jeugd wil een betaalbaar huis. Onze senioren willen levensloopbestendige laagbouw.


STARTERS
Starters zijn jongeren die voor het eerst op de woningmarkt komen. Als de gemeente hier geen hulp biedt dan komen zij niet aan de bak. Bestaande woningen zijn onbetaalbaar. Bij nieuwbouwprojecten dient de nadruk op woningen te liggen die betaalbaar zijn. Met o.a. maatschappelijk gebonden eigendom en erfpacht is dit te realiseren. Verder is er durf nodig, lef om een eigen koers te varen in het belang van onze jongeren! Hierin moet het college voortvarende en slagvaardig te werk gaan. Initiatief is vereist, want vanzelf bestaat niet meer.


SENIOREN
Het is van belang om senioren zo lang mogelijk zelfstandig te laten wonen in Nistelrode, Vorstenbosch, Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Heesch. Hiervoor zijn levensloopbestendige woningen vereist. In overeenkomsten met woonmaatschappij “Maasland” en de “Kleine Meijerij” moet harde afspraken gemaakt worden. Afspraken om seniorenwoningen te realiseren in alle kernen. De nadruk moet liggen op betaalbare huren en seniorproof. De woonmaatschappijen hebben er het geld voor in de pot! Zij moeten alleen aangezet worden om het ten behoeve van de senioren van Bernheze uit te geven. Hier ligt een taak voor het college in het overleg met de woonmaatschappijen.


Contact en lid worden
Hebt u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze, neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Rein van Moorselaar (tel 06-13647503) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

De SP-Hulpdienst is er voor iedereen. Hebt u een probleem waar u niet van weet hoe u het moet oplossen? Dan staat ons team u ter beschikking op de eerste maandag van de maand in De Pas in Heesch van 19:00 tot 20:00. Als u SP lid bent, of dat graag wilt worden en/of belangstelling hebt om mensen te helpen, neem dan contact met ons op. Internet: www.bernheze.sp.nl en émail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toon van Vugt
Fractievoorzitter SP