Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_logo_sp_bernheze.jpgDe SP-Bernheze is in mei/juni 2007 een actie gestart om de onhoudbare situatie in de Hoofdstraat van Heeswijk-Dinther aan te pakken. Een actie samen met bewoners! De trottoirs liggen er slecht bij, zijn veel te smal en voor fietsers is het er levensgevaarlijk.

De SP ging de straat op in Heeswijk-Dinther. Huis-aan-huis vroegen we de mensen naar hun mening. Velen waren blij met de aandacht die de SP aan de problematiek gaf. We zijn een jaar verder. Hoe is de situatie nu?

Geschiedenis.
Dat de situatie in Heeswijk-Dinther onhoudbaar was, zag iedereen. Maar echt(!) iets doen was punt twee. De SP stak de handen uit de mouwen en ging in mei 2007 huis aan huis langs om naar de mensen te luisteren. De signalen van de bewoners waren duidelijk: te veel (vracht)verkeer, slechte en te smalle trottoirs, slechte bestrating, gevaar voor fietsers en lawaaioverlast!
Op 21 augustus 2007 sprak de SP een plan van aanpak af met de bewoners. Centraal hierin stond een gesprek met de verantwoordelijke wethouder. Op 4 september 2007 was dat gesprek. 13 Bewoners uit het betrokken gebied waren daarbij aanwezig. De bewoners waren vooral benieuwd naar de mogelijkheid om tijdelijke verkeersmaatregelen te kunnen nemen in afwachting van een grootschalige aanpak. Bewoners stelden in dit kader onder meer voor: de gaten in het wegdek aan te pakken, de 30-km zone uit te breiden, de trottoirs te verbeteren en fiets-suggestiestroken aan te leggen. In oktober 2007 werden de eerste (en ook laatste!) maatregelen genomen.


Vervolg
Het vervolg voor de bewoners van Heeswijk-Dinther is helaas nog onvoldoende helder. De weg is nog lang. Hoe gaat de ontsluiting van ’t Retsel precies lopen? Wat gaat dat kosten. Betaalt de provincie mee in het kader van de aanpak van de N-279? Er wordt veel en langdurig gepraat, maar helaas weinig gedaan. De aanpassingen van oktober 2007 hebben nog geen vervolg. Als het zo door gat is er voor 2012 niets gebeurd en zit de Hoofdstraat nog minimaal 4 jaar met de overlast. De SP wil dat er plannen gemaakt worden en dat we aan de slag gaan. Als Retsel niet ontsloten wordt, kunnen we wachten tot Sint Juttemis! Dus in het belang van de inwoners van Heeswijk-Dinther graag actie.


Actie SP?
De SP gaf vorig jaar de eerste aanzet tot actie. Als het nodig is gaan we opnieuw de straat op in Heeswijk-Dinther om onze verantwoording als volksvertegenwoordigers te nemen. Ons motto: “Al is een weg nog zo lang, er komt eens een einde aan!” Maar dan moet je wel bewegen.


Contact en lid worden
Hebt u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze, neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Rein van Moorselaar (tel 06-13647503) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.

De SP-Hulpdienst is er voor iedereen. Hebt u een probleem waar u niet van weet hoe u het moet oplossen? Dan staat ons team u ter beschikking op de eerste maandag van de maand in De Pas in Heesch van 19.00 tot 20.00 uur. Kom a.u.b. op tijd met Uw probleem! Als u SP lid bent, of dat graag wilt worden en/of belangstelling hebt om mensen te helpen, neem dan contact met ons op. Internet: www.bernheze.sp.nl en émail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toon van Vugt
Raadslid SP-Bernheze