Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

pp93.jpgEindelijk is vorige week dan het nieuwe Bernrode/Bernhove-gebouw geopend. Het heeft lang geduurd, maar we zullen maar zeggen, dat goed werk tijd nodig heeft. Nu kan het gymnasium Bernrode vooruit in een mooi en sfeervol gebouw. De combinatie van oud en nieuw is verrassend.  In zo’n gebouw moeten de leerlingen zich thuis voelen en moet het leren een feest zijn.

 

Bovendien zijn  ook alle moderne technieken aanwezig. Een compliment voor allen, die hiervoor hun steentje hebben bijgedragen, is op zijn plaats

Naast het gymnasium is er een prachtige sportzaal ( in plaats van den Tol), een home voor de ouderenbond van  Heeswijk, een oefenruimte voor de Fanfare van Heeswijk met een instrumentenberging en een eigen home, ruimte voor de Muziekschool en een ruimte voor de Einderic. Daarmee hebben alle clubs, die eerst in de Tol, in het voormalige Lhno-gebouw en in de Muziekschool zaten, prima ruimten gekregen. Al met al dus een verrijking voor Heeswijk Dinther.

Accommodatieverhaal Heeswijk Dinther.

Hiermee is dan eindelijk het accommodatieverhaal  voor Heeswijk Dinther afgerond. Een proces, dat al meer dan 10 jaar geleden gestart is en nu dan zo goed als af is. Natuurlijk moeten de plekken van den Tol en van het LHNO-gebouw nog ontwikkeld worden voor woningbouw. Deze ontwikkeling moet immers financieel een stuk bijdrage  leveren aan de kosten van het Bernhove-gebouw.

Betaalbare woningbouw op de plek van Den Tol

Wat PP93 betreft moeten we er wel voor waken, dat deze constructie niet tot gevolg heeft, dat er alleen maar dure woningen kunnen worden gerealiseerd op de plek van Den Tol. Dat mag en kan immers niet de bedoeling zijn. Deze locatie leent zich immers uitstekend voor een combinatie van starters- en seniorenwoningen. Daar is ook  behoefte aan. Het moeten dus wel betaalbare woningen opleveren. De grond is al eigendom van de gemeente, dus dat moet lukken.

Zijn we nu klaar in Heeswijk Dinther  met de accommodaties?

Na het prachtige Servaes gebouw in Dinther, Cunera en de Bongerd en nu dan het Bernrode/Bernhovegebouw zijn we voor de nabije toekomst aardig op streek.

Een probleem is er wellicht nog, nl. de huisvesting van de Harmonie in Dinther. Aanvankelijk samen optrekkend met de Fanfare in Heeswijk besloot de Harmonie toch om in Dinther te blijven. Nu blijkt dat moeilijk te kunnen in de zalen van de Toren en ook in Servaes geeft dat met name ( geluids)problemen. Voor de gemeente is het natuurlijk lastig en kostbaar om twee zalen geluidsluw in te richten

Een aantal mensen in Dinther vinden  het jammer, dat ze afgehaakt zijn met de ontwikkeling van het Bernhovegebouw.

Is daar nog wat aan te doen? In het Bernhovegebouw  is immers een prima oefenlocatie voor handen, die wel geluidsluw is gemaakt. Drie avonden in de week oefent daar de Fanfare van