Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

logo_sp_bernheze.jpgNa lang wachten is er nieuwe actie. Actie om te komen tot een verdere oplossing van de drukte op de Traverse door Heeswijk-Dinther. Gelukkig en eindelijk. De definitieve oplossing komt ook langzaam dichterbij. Zo gauw er een rechtstreekse ontsluiting van ’t Retsel is, zijn we zover. De SP heeft altijd gepleit voor “actie-direct”. In mei 2007 gingen SP-ers huis-aan-huis langs met een enquête. Na een gezamenlijk bezoek aan de wethouder volgde er resultaat.


Mei 2007
Dat de situatie in Heeswijk-Dinther onhoudbaar was, zag iedereen. Maar echt(!) iets doen was punt twee. De SP stak de handen uit de mouwen. In mei 2007 gingen SP-ers huis aan huis langs om naar de mensen te luisteren. De signalen van de bewoners waren duidelijk: te veel (vracht)verkeer, slechte en te smalle trottoirs, slechte bestrating, gevaar voor fietsers en lawaaioverlast! Het was te zien ook!!

Op 21 augustus 2007 sprak de SP een plan van aanpak af met de bewoners. Centraal hierin stond een gesprek met de verantwoordelijke wethouder. 13 Bewoners uit het betrokken gebied waren daarbij aanwezig. De bewoners waren vooral benieuwd naar de mogelijkheid om tijdelijke verkeersmaatregelen te kunnen nemen in afwachting van een grootschalige aanpak. Bewoners stelden in dit kader onder meer voor: de gaten in het wegdek aan te pakken, de 30-km zone uit te breiden, de trottoirs te verbeteren en fiets-suggestiestroken aan te leggen. In oktober 2007 werden de eerste (en ook laatste!) maatregelen genomen.


Folder
Onlangs kregen de inwoners van Heeswijk-Dinther een folder in de bus. De lang verwachte folder kun je wel zeggen. Maatregelen (tijdelijk) in de Hoofdstraat om vrachtverkeer te weren. Een prima actie die op steun van de SP kan rekenen. Vrachtverkeer hoort namelijk niet door een dorpskern te rijden. De SP heeft meermaals initiatieven genomen, zoals de amendementen die de SP indiende op 8 november 2007 en 20 maart 2008. Helaas werd in 2007 het SP amendement om geld te reserveren voor de Traverse verworpen in de raad.


Achteraf
Zoals al meerdere malen gebeurd is, wordt een afgewezen SP-voorstel later toch uitgevoerd. In de begroting van 2009 is 100.000 EURO opgenomen voor de plankosten. Tot 2013 wordt er 4,9 miljoen uitgegeven tbv de ontsluiting van ’t Retsel en aanpassen van de Hoofdstraat. De SP vindt het prachtig voor de inwoners van Heeswijk-Dinther. Dubbel prachtig voor hen die wonen langs de Traverse. Langs een omweg wordt een SP voorstel opnieuw overgenomen! Het resultaat telt voor ons eenmaal meer dan het stempeltje.


Contact en lid worden
Hebt u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze, neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Rein van Moorselaar (tel 06-13647503) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid bent, of dat graag wilt worden en/of  belangstelling hebt om mensen te helpen, neem dan contact met ons op. Internet: www.bernheze.sp.nl en émail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


De SP-Hulpdienst
De SP-Hulpdienst is er voor iedereen. Hebt u een probleem waar u niet van weet hoe u het moet oplossen? Ons team staat u ter beschikking. Tijdelijk werkt de hulpdienst vanuit Oss. U kunt terecht op de maandagen van 19.30 tot 20.30 uur en op de zaterdagen van 13.30 tot 14.30 uur aan de Linkensweg 40 te Oss.


Rein van Moorselaar
Contactpersoon SP voor Heeswijk-Dinther