Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

sphoofdstraat.jpgOp 26 oktober buurtte de SP in Heeswijk-Dinther. Plaats van handeling was de Hoofdstraat. De “ZO-krant” van de SP werd persoonlijk uitgedeeld aan bewoners die rond het middaguur thuis waren.

SP Tweede Kamerlid Nathalie de Rooij was hierbij aanwezig. De mensen uit de Hoofdstraat werd naar hun mening gevraagd over de situatie op dit moment.

De SP voert vanaf mei 2007 samen met de bewoners actie voor een veiliger Hoofdstraat. De bewoners vroegen o.a. aandacht voor zaken als maximum snelheid, parkeren, zwaar verkeer, gaten in de weg, toestand trottoirs en voetpaden, etc.

Buurten
“Buurten in de buurt” is een SP initiatief. Een initiatief om direct contact te hebben met inwoners van Bernheze. De ZO-krant wordt 4 keer per jaar verspreid door de lokale afdeling van de SP. In een buurt/wijk wordt de ZO-krant persoonlijk aangeboden aan de bewoners die op dat moment thuis zijn. De SP-ers knopen dan meteen een gesprek aan over de situatie in die buurt of straat. Mensen worden uitgenodigd om hun mening te geven over de actuele situatie. Men kan zaken onder de aandacht brengen van de politici van de SP.

Hoofdstraat H-D
Als eerste buurt koos de SP Bernheze de Hoofdstraat uit in Heeswijk-Dinther. In de Hoofdstraat gingen de SP raadsleden en bestuursleden samen met Tweede Kamerlid Nathalie de Rooij de huizen langs. Hier voert de SP vanaf mei 2007 samen met de bewoners actie. Een actie voor een veiligere en rustigere Hoofdstraat. De SP-ers maakten een praatje met de mensen. Op die manier informeerde de SP naar de tevredenheid over de huidige situatie in de Hoofdstraat. De buurt was over het algemeen positief over de resultaten van het SP-initiatief van mei 2007. Denk maar eens aan: de fiets-suggestiestroken, het zebrapad bij “De Zwaan” en het waarschuwingsvlak bij het einde van het fietspad.

Actiepunten
Het is echter nog niet allemaal “Halleluja” in de Hoofdstraat. De SP-ers kregen diverse zaken mee die nog aandachten nodig hebben. Veel genoemd wordt: de snelheid waarmee verkeer door de straat rijdt, het zware vrachtverkeer vanaf 06.00 uur, de parkeerproblematiek o.a. rond de kerk van Heeswijk, de toestand van de voetpaden en de slechte markering van versmallingen. Genoemd is ook de onduidelijkheid over het passeren van de versmallingen. (wie gaat eerst?) De rolstoelonvriendelijkheid, het slecht aangeven van de gewijzigde voorrangssituatie en de gaten in de weg is bewoners ook een doorn in het oog. Kortom er blijft nog genoeg werk over. De SP zal blijven aandringen op efficiënte en directe aanpak, waarbij liefst meteen goede kwaliteit wordt geleverd. De kwaliteit van het werk werd door diverse mensen uit de Hoofdstraat bekritiseerd. Het kan niet zo zijn dat werk na 3 maanden weer over gedaan moet worden!

Contact en lid worden
Hebt u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze, neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Rein van Moorselaar (tel 06-13647503) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid bent, of dat graag wilt worden en/of  belangstelling hebt om mensen te helpen, neem dan contact met ons op. Internet: www.bernheze.sp.nl en e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De SP-Hulpdienst
De SP-Hulpdienst is er voor iedereen. Hebt u een probleem waar u niet van weet hoe u het moet oplossen? Ons team staat u ter beschikking. Tijdelijk werkt de hulpdienst vanuit Oss. U kunt terecht op de maandagen van 19.30 tot 20.30 uur en op de zaterdagen van 13.30 tot 14.30 uur aan de Linkensweg 40 te Oss.