Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

pp93.jpgIn het najaar houdt de OPG een prima avond in het Cultureel Centrum Servaes over de ontwikkelingen rondom Ter Weer. Daar vertellen de directeur van Cunera/de Bongerd en de directeur van de woningbouwvereniging De kleine Meierij over hun plannen rondom de herontwikkeling van het oude verzorgingshuis van Heeswijk-Dinther.

De zaal zit helemaal vol, een teken, dat er veel belangstelling is voor wat hier staat te gebeuren. Er is ook een wethouder aanwezig, maar ook al denken sommige aanwezigen het, het is geen avond van de gemeente, maar van een politieke partij.  Hierna volgt nog een publicatie in De Bernhezer over de plannen en dan blijft het stil bij de gemeente.

Formidabel afscheid van Ter Weer.
Enkele weken terug neemt de gemeenschap van Heeswijk Dinther op haar eigen manier afscheid van Ter Weer. Je mag rustig spreken van een formidabele manier. De vele bezoekers zijn onder de indruk. Heeswijk-Dinther zet zich hiermee weer eens op de kaart  en neemt op waardige wijze afscheid  van een gebouw, waarin toch ruim veertig jaar veel ouders/opa’s en oma’s hun laatste jaren hebben doorgebracht. De gemeenschap van Heeswijk-Dinther geeft zichzelf hiermee een groot compliment! Dan is het echter weer stil bij de gemeente...

B. en W. besluit van 6 januari.
Dan zien we in de besluiten van Burgemeester en Wethouders van 6 januari j.l, dat de gemeente op een verzoek om “Commitment herontwikkeling Ter Weer” het collegebesluit staan: “In brief uitdrukkelijk verwijzen naar eerdere correspondentie, waarin gemeente uitgangspunten met betrekking tot woonvisie en financiële randvoorwaarden heeft toegelicht”
Niets over enthousiast mee willen denken met de herontwikkeling of willen participeren, nee alleen het stellen van randvoorwaarden.
Daarom stelt  PP93 schriftelijke vragen gesteld aan het College.

Schriftelijke vragen
PP93 heeft de indruk, dat de gemeente zich zelf aan de zijlijn plaats, als het gaat om de herontwikkeling van Ter Weer, terwijl het hier toch gaat om een heel belangrijke voorziening voor de toekomstige ouderen van Heeswijk Dinther en ook voor de centrumontwikkeling van Heeswijk Dinther.  PP93 wil van het College weten of deze indruk terecht is?

Bovendien wil PP93 nu wel eens van de gemeente weten, hoe het staat met de herontwikkelingsplannen van  Ter Weer en welke rol de gemeente hierin wenst te spelen. PP93 wenst niet te accepteren, dat de gemeente zichzelf aan de zijlijn plaatst bij een zaak als deze. Het is juist van groot belang,  dat de gemeente hierin voorop loopt, enthousiasmeert, participeert, faciliteert, ondersteunt etc. U hoort nog van ons hierover.

Wilt u hierop reageren? Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of  raadsleden   PP93:
Hans van der Pas (0412-456523), Frank Geenen (0413342332) en Theo van
Overbeek (0413229500)