Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_opglogo.jpgNa vele jaren van plannen en overleg is het ei nu eindelijk gelegd, Heeswijk-Dinther krijgt een nieuwe ontsluiting. Alle inwoners zijn uitgenodigd om komende dinsdag 27 januari naar het cultureel centrum Servaes te komen om te praten over de plannen die nu op tafel liggen. Wethouder van de Ven is dan graag bereid om al uw vragen te beantwoorden.

De avond begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Iedereen is van harte welkom.

Het sluipverkeer van de ‘Kanaaldijk’ en het vrachtverkeer van en naar ‘het Retsel’ zijn de belangrijkste oorzaken van een slecht leefklimaat in de kernen Heeswijk en Dinther. Bovendien zijn al die auto’s nog gevaarlijk ook en langzamerhand is het al zover gekomen dat voetgangers en fietsers de hoofdroute door Dinther en Heeswijk zijn gaan mijden.

Hoe heeft het zover kunnen komen vraag je jezelf af. Het antwoord is ook niet zo eenvoudig denk maar aan nieuwe ontsluitingen op een snelweg, het beschermd AA-dal, ontsluiting van landbouwontwikkelingsgebieden en ook de plannen om de kernen van Heeswijk en Dinther meer voetgangers vriendelijk in te richten spelen een belangrijke rol.

De oude ontsluiting bij de Heeswijkse kerk blijft bestaan en het is de bedoeling dat er een tweede ontsluiting bijkomt naast de dierenartsenpraktijk in Dinther. Zo kun je net als in Middelrode en Berlicum de (vracht)auto’s uit het dorp weren of omleiden.

De globale planning is dat in 2009 de plannen definitief gemaakt worden en dat er geld beschikbaar komt. Daarna kan de uitvoering gestart worden die tot uiterlijk 2012 kan duren. Belangrijk in dit verhaal is wel dat ‘onze’ nieuwe ontsluiting klaar is voordat de provincie gaat starten met het opkrikken van de weg langs het kanaal want anders krijgen Heeswijk en Dinther een nog groter probleem.

De gemeenteraad zal op 5 februari een besluit moeten nemen of zij kan instemmen met de verdere uitwerking van het beoogde tracé voor de ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid. Vanzelfsprekend is hierbij de reactie van de inwoners van cruciaal belang voor de OPG.

Wilt U reageren? Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en/of naar fractieleden van de OPG:

Jan Bouwman tel. 0413293358 of Joop Akkermans tel. 0413292559