Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_logo_pp93.jpgOp 5 februari zal de gemeenteraad  het tracé vaststellen voor de ontsluiting van Heeswijk-Dinther zuid. Behoudens een paar kanttekeningen zijn wij het ook wel eens met het voorgestelde tracé. Het zal enkele bewoners van het gebied wel pijn doen, maar als het college  goed luistert naar die bewoners en daar zoveel mogelijk rekening mee houdt door bij de uitwerking het tracé zoveel mogelijk afstand te nemen tot de woningen, dan kan de pijn wellicht meevallen.

Wel willen we op deze plek nog eens aandacht vragen voor wat de Provincie aan het doen is met de N279. Het gaat hier om een zeer forse aantasting van het gebied aan de westkant van de Aa , met in het huidige plan bij de variant  2x 100 o.a. een drietal viaducten over de nieuwe vierbaansweg op het grondgebied van Heeswijk-Dinther.

Ontsluiting Retsel.
De ontsluiting is o.a. bedoeld voor  het bedrijventerrein Retsel en voor het landbouw-ontwikkelingsgebied Hazelberg. Dat is althans vastgesteld in het verkeersstructuur plan van Bernheze. Veel mensen zijn heel benieuwd, hoe de aansluiting van de ontsluitingsweg verder in de richting van de  Vorstenbosscheweg zal lopen. Ontsluiting van Retsel aan de noordzijde loopt nu via een paar “ruilverkavelingsweggetjes” , wegen die daardoor helemaal niet geschikt zijn als ontsluitingsweg. Dat is onlangs wel gebleken, toen de hoofdaansluiting van Retsel aan de zuid-kant een tijdje op slot zat.

Daarom ook hebben in het verleden een aantal mensen bezwaar gemaakt tegen het bestemmingsplan Retsel  tot aan de Raad van State toe. Intussen zijn die bezwaren onlangs bij de Raad van State afgewezen, omdat ze niet direct met Retsel te maken hadden.
Maar dat wil niet zeggen, dat deze bezwaren niet relevant zijn, wanneer de ontsluitingsweg Heeswijk-Dinther-zuid aan de orde is. De gemeente schrijft in een antwoord aan PP93 over de bezwaren tegen Retsel: ”Het beroep richt zich  namelijk tegen de veel bredere verkeersproblematiek (traverse, ontsluiting Heeswijk-Dinther zuid)”

Gemeente gaat in gesprek met bezwaarmakers.
Onlangs lazen we, dat de gemeente voortaan  in gesprek gaat met bewoners, die bezwaar maken tegen gemeentelijke plannen. Dat is prachtig en past uitstekend in de allerhoogste prioriteit van de gemeenteraad n.l. het verbeteren van de klantvriendelijkheid van de gemeente en de gemeentelijke organisatie.
Volgens PP93  betekent dat dus, dat de bewoners ten noorden van Retsel binnenkort een telefoontje kunnen verwachten van de gemeente.

Theo van Overbeek en Ditmar van Grinsven