Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

dekleinemeierij.jpgHet CDA in Bernheze maakt zich zorgen over de problemen bij woonmaatschappij De Kleine Meierij. 'Omdat De Kleine Meierij (DKM) een van de woonmaatschappijen is waarmee ook de gemeente Bernheze zaken doet, achten wij het van belang om de vinger aan de pols te houden', schrijft het CDA. De partij heeft daarom schriftelijke vragen gesteld aan het college van B. en W. in Bernheze.

 

 

Vorige week werd duidelijk dat woningcorporatie De Kleine Meierij, die zo'n 400 woningen in Bernheze heeft, in financiële problemen verkeert. De woningcorporatie hoopt na een aantal maatregelen in 2010 de financiën weer op orde te hebben. De Kleine Meierij is onder meer bezig, samen met BerneZorg, om plannen te ontwikkelen voor de locatie Ter Weer in Heeswijk- Dinther. "Daar is al veel over te doen. Zelfs al laten we buiten de discussie wie waar voor verantwoordelijk is, moet de gemeente daar bovenop zitten", vindt Peter van Boekel, fractievoorzitter van het CDA.

Van Boekels partij vraagt onder meer of het college door woonmaatschappij DKM op de hoogte is gesteld van hun problemen. Daarnaast wil het CDA weten voor welke projecten Bernheze zaken doet met deze woningcorporatie en of er problemen zijn te verwachten bij die projecten.

Het CDA is bang dat de ambitie om goedkope woningen te bouwen in Bernheze door alle problemen wel eens een negatief effect zou kunnen krijgen. 'Dit mag niet gebeuren. Waar nodig vinden wij dat ook extra maatregelen genomen moeten worden om vertragingen te voorkomen', zegt de partij.

Met extra maatregelen bedoelt het CDA onder meer dat ook gekeken moet worden naar het bouwen van huurwoningen, in plaats van koopwoningen, als dat oplossingen biedt. "En daarnaast stemt de gemeente nu met woonmaatschappijen af wat en hoeveel ze gaan bouwen in een bepaalde categorie. Maar als je merkt dat de ene maatschappij dat niet lukt, moet je ook naar andere maatschappijen kunnen gaan", zegt Van Boekel.

Het CDA wil daarom weten of er aanwijzingen zijn dat de problemen bij De Kleine Meierij gevolgen hebben voor de woningbouwmonitor van de gemeente of voor het aantal huurwoningen zoals in de woonvisie is afgesproken.

Hoewel het CDA nog geen geluiden heeft dat ook andere woningcorporaties in moeilijkheden zitten, wil de partij van het college weten of er al signalen zijn ontvangen van andere corporaties waar Bernheze mee samenwerkt. Het is nog niet bekend wanneer het college antwoord geeft op de vragen.

Bron: Brabants Dagblad, Edith Verwegen