Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

toon1.jpgDe ontsluiting van industrieterrein ’t Retsel te Heeswijk-Dinther is “van start” gegaan. Daar is dan wel meteen alles mee gezegd! Een Google Earth kaartje met een streep van een viltstift erop, dat is voorlopig alles. Meer heeft de verantwoordelijke wethouder nog niet klaar. De “lange weg“ waar de SP eerder over sprak blijkt waarheid te worden. Zelfs met inwoners, waar de ontsluitingsweg pal langs het huis loopt, was voor 5 februari nog niet gepraat. Erg slordig mag je wel zeggen. Voortvarend en slagvaardig te werk gaan is meer dan nodig.
Aansluitend kan de verkeersdruk in de Hoofdstraat eindelijk aangepakt worden. RetselIndustrieterrein Retsel (Heeswijk-Dinther zuid) geeft veel verkeersoverlast in de kern Heeswijk-Dinther.
Vooral door het vrachtverkeer dat van het industrieterrein af komt. Vrachtwagens kunnen de N-279 (langs het Kanaal) alleen maar bereiken via de Traverse dwars door Heeswijk-Dinther. Een probleem dat al meer dan 30 jaar speelt.
Oplossingen werden jarenlang vooral besproken. Reeds lang is duidelijk dat er een rechtstreekse aansluiting moet komen. Jarenlang wachten leverde uiteraard niets op. De SP bracht in 2007 en 2008 door gerichte acties in de Hoofdstraat van Heeswijk-Dinther het probleem samen met de inwoners nog eens onder de aandacht van de wethouder.
Het resultaat was dat er een aantal maatregelen werden genomen in de Hoofdstraat. Helaas loste dat het probleem van het vrachtverkeer niet op. Vrachtverkeer zat en zit te wachten op die rechtstreekse aansluiting op de N-279 via een nieuwe ontsluitingsweg. 
Viltstift
De wethouder heeft onlangs een kaartje van Google Earth geprint. Daarop heeft hij met een viltstift een ontsluitingsweg ingetekend. Weinig professioneel in de ogen van de SP. Daar komt nog eens bij dat hij met direct aanwonende niet eens gepraat had. Erg slordig. Goede communicatie met de inwoners hoort voorop te staan.
Als er een plan gepresenteerd wordt aan de gemeenteraad, dan hoort dat aan bepaalde kwaliteitseisen te voldoen. Voorop gesteld: de SP is het eens met de tracékeuze. De toelichting is echter veel te summier. Het is een niet inhoudelijk onderbouwd voorstel. Van een dergelijk belangrijk besluit verwacht de SP veel meer invulling en randvoorwaarden. De SP denkt dan aan: aansluitingen op bestaande wegen, rotondes, natuurcompensatie, enzovoort.
Goede afstemming met de direct betrokkenen is een punt dat de SP nog eens wil benadrukken.  De SP-Hulpdienst De SP-Hulpdienst is er voor iedereen.
Hebt u een probleem waar u niet van weet hoe u het moet oplossen? Ons team staat u ter beschikking.
Tijdelijk werkt de hulpdienst vanuit Oss.
U kunt terecht op de maandagen van 19.30 tot 20.30 uur en op de zaterdagen van 14.00 tot 15.00 uur aan de Linkensweg 40 te Oss. Contact en lid worden.
Hebt u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze, neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad.
Rein van Moorselaar (tel 06-13647503) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch.
Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.
Als u SP lid bent, of dat graag wilt worden en/of  belangstelling hebt om mensen te helpen, neem dan contact met ons op.
Internet: www.bernheze.sp.nl en émail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Toon van VugtFractievoorzitter SP