Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

pp93.jpgPP93 organiseert een avond over het voorontwerp bestemmingsplan buitengebied en wel op 24 maart a.s. vanaf 8.00 in De Stuik in Vorstenbosch.Hiervoor is iedere belangstellende  uitgenodigd. De bewoners van de Landbouwontwikkelingsgebieden ontvangen allemaal een uitnodiging en speciaal de bewoners van het LOG “Hazelberg”.

Aan de hand van dat LOG proberen we in beeld te krijgen, wat er allemaal zou kunnen gebeuren op basis van het voorliggende ontwerp.

 

PP93 wil met de deelnemers aan deze avond stilstaan bij het voorontwerp bestemmingsplan en dan specifiek bij wat de gevolgen zijn en zouden kunnen zijn van het plan, dat nu ter inzage ligt.

De bewoners van het buitengebied hebben allemaal een kennisgeving van het ontwerp Bestemmingsplan buitengebied ontvangen en zij hebben tot 30 maart de tijd om te reageren op dit voorontwerp. De gemeente  gaat dan reageren op de ingebrachte zienswijzen en biedt daarna het “Ontwerp bestemmingsplan Buitengebied”aan aan de gemeenteraad van Bernheze.

 

Ook al is het voorgelegde plan volgens PP93 nog lang niet volledig en ontbreken er allerlei belangrijke elementen, zoals een  beeldkwaliteitsplan en een “Plan-Mer”, toch  vindt PP93 het van groot belang om nu goed stil te staan bij het voorontwerp, omdat in het verleden gebleken is, dat naarmate de procedure vordert van dit soort plannen het steeds moeilijker wordt om nog belangrijke wijzigingen aan te brengen in het plan. Met name de zeer grote mogelijkheden, die er voor de intensieve veehouderij zitten in  het nu voorliggende plan, baren ons grote zorgen.

 

Het is de bedoeling, dat PP93 en enkele deskundigen van buiten een inleiding verzorgen, dat daarbij de kaarten, die behoren bij het voorontwerp bestemmingsplan verduidelijkt worden, dat hierbij ook aandacht geschonken zal worden aan de geurverordening, die onder dit plan ligt en  dat daarna de deelnemers aan de avond alle ruimten krijgen om met elkaar en met PP93 in discussie te gaan over het plan.

              Bijeenkomst over voorontwerp Bestemmingsplan buitengebied           Dinsdag 24 maart vanaf 8.00 uur in De Stuik in Vorstenbosch 

Hebt u nog vragen?   Theo van Overbeek(0413-229500) en commissielid Ruimtelijke Zaken  Ditmar van Grinsven (0413-291277)