Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

pp93.jpgAls je op het Plein 1969 kijkt naar de voormalige plek van het verzorgingshuis Ter Weer, dan is het daar alleen maar een behoorlijke puinhoop. Er was een schitterende happening bij de gelegenheid van de  sluiting en sloop van Ter Weer. Die sloop is ook voortvarend ter hand genomen en misschien wordt er in dit voorjaar nog wel gras ingezaaid op deze plek.

 

 

Bericht op de Hadeejer.

Op 16 mei 2009 lezen we op de website van de Hadeejer (www.hadeejer.nl) het volgende bericht:

Omschrijving plan: Ter Weer is het voormalige verzorgingshuis in Heeswijk-Dinther. De locatie ligt in het centrum van Heeswijk-Dinther ten noorden van Plein 1969. Hier willen BerneZorg en Woningstichting De Kleine Meierij een aantal wooneenheden realiseren. We zijn in overleg met de beide partijen.

Aantal en soort woningen:
nog niet bekend.

Planning  nog niet bekend.

Inspraak
In de planologische procedure zitten diverse momenten waarop iemand kan reageren op het plan. Via De Bernhezer kunt u de procedure volgen. In de betreffende publicatie geven wij aan hoe en wanneer u kunt reageren op het plan. Hierboven staat vermeld welke procedure wij (gaan) volgen en in welke fase de procedure zich bevindt.

Inschrijven
Via De Bernhezer maken wij bekend wanneer wij starten met de uitgifte van de woningen en/of kavels. Meer informatie over de inschrijfprocedure treft u aan op deze www.bernheze.org onder “Inschrijven voor woningen”.

We weten niet of het bericht een grap is, of dat serieus de gemeente dit bericht verspreid heeft. In 2005 hebben we al een maquette gezien van nieuwbouw op de plek van Ter Weer. Nu medio 2009 nog steeds onduidelijkheid op dit terrein is, getuigt dat niet van slagvaardig handelen van dit College.
Nu we op de voorpagina van De Volkskrant lezen, dat de woningbouwvereniging De Kleine Meierij financiële problemen heeft, zal het er niet beter op worden en zal het gras op de plek van Ter Weer wel een aantal jaren gemaaid kunnen worden. D’n Tol, het voormalige gymnasium en Cunera/LHNO. Intussen ligt er op het terrein van de sporthal D’n Tol een prachtig grasveld, is het oude gymnasium al een tijdje dichtgetimmerd, en groeit het gras al op de speelplaats van Cunera/LHNO. Geen enkel plan is ons bekend om op deze plekken iets in te vullen, terwijl toch al veel jaren duidelijk was dat dit stond te gebeuren. De kredietcrisis kan hier niet de schuld van krijgen, omdat het al lang speelde voor aanvang van deze crisis. In Heeswijk-Dinther vragen ze zich af, waarom D’n Tol  zo snel gesloopt moest worden. Waarom Ter Weer gesloopt moest worden zonder dat er plannen zijn voor nieuwbouw.Waarom er niets ontwikkeld wordt op het terrein van Cunera/LHNO? Wat is de daadkracht van dit College?

Natuurlijk staat er een prachtig verenigingsgebouw in Heeswijk.( in het verbouwde gymnasium) Dat bleek afgelopen zondag weer bij de open dag van de verenigingen, die hier een prima plek hebben gevonden. Natuurlijk staat er in Dinther ook een prachtig gemeenschapshuis Servaes en is er twee weken geleden een schitterende Kilsdonkse Molen geopend. Het betreft hier echter zaken, die allemaal al jaren geleden door het vorige College van B. en W en de vorige raad geregeld zijn. Waar blijft de daadkracht van dit college?

Wilt u reageren of heeft u vragen?  Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.