Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

opglogo.jpgOPG wil parkeerplaats d’n Tol in het centrum van Heeswijk behouden.
Het gebouw waar velen van ons ongetwijfeld nog leuke herinneringen aan hebben is niet meer en het enige dat nog rest is een groot gapend gat langs de doorgaande weg van Heeswijk naar Dinther of andersom zo U wilt. Maar niet voor lang zo schijnt want als het aan B&W ligt wordt het hele terrein in het hart van Heeswijk opnieuw ingevuld met woningbouw.
Dat is mooi ben je geneigd te zeggen want een betere plek om woningen te bouwen is er niet zo midden in het dorp maar wordt er wel voldoende bij de gevolgen stilgestaan zo vraagt de OPG zich af ?
Waar parkeren straks alle auto’s die altijd van het terrein voor de sporthal gebruik hebben gemaakt ?  Natuurlijk, het Abdijproject moet ook gefinancierd worden maar toch niet zomaar ten koste van een stukje leefbaarheid in de kern van Heeswijk.

Op dit moment worden plannen ontwikkeld om het pleintje voor de Heeswijkse kerk anders dan voor speciale kerkelijke aangelegenheden, autovrij te maken en weer in te richten zoals het ooit bedoeld was.
In het kader van ontmoedigingsmaatregelen voor het verkeer op de Traverse Heeswijk-Dinther wordt de route Abdijstraat/Hoofdstraat/Mgr. van Oorschotstraat als 'snelle' ontsluiting naar Vinkel ingericht. Parkeren langs deze route is nu al moeilijk maar zal straks ongetwijfeld nog lastiger zo niet onmogelijk worden.
De Hoofdstraat gaat na de realisatie van de nieuwe ontsluiting naar de N279 op de schop waarbij het geheel niet ondenkbaar is dat de weinige parkeerplaatsen van nu voor bredere voetpaden ingeleverd zullen moeten worden.
 
Kortom, waar kunnen bewoners en bezoekers van kerk, horeca en detailhandel in Heeswijk straks nog parkeren als het plein voor d'n Tol ook wordt volgebouwd met woningen. Niet in de directe omgeving zoals U wel zult begrijpen maar waar dan nog wel vragen wij ons af.  Daarom wil de OPG voorstellen om alleen het bouwblok van de sporthal opnieuw te bebouwen en de voorliggende parkeerplaats te laten zoals het is. De oplossing van het financieringsprobleem zal dan wel in andere inbreidingslocaties gezocht dienen te worden.

Gelukkig zijn de plannen nog niet definitief en wordt inspraak van bewoners door deze gemeente altijd erg op prijs gesteld. Samen kunnen we misschien een vuist maken. De OPG fractie zou het erg op prijs stellen als U zou willen reageren op de volgende vraag:   Wat is volgens U de oplossing van het probleem?
U kunt reageren door uw ingevuld formulier bij Hoofdstraat 12 of Abdijstraat 42 in de brievenbus te gooien maar reageren via www.opgbernheze.nl mag natuurlijk ook.
 
Namens de OPG fractie
Joop Akkermans
tel. 0413-292559   
 
Uw oplossing:………………………………………………………………………………….
……………….………………………………………………………………………………….