Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

pp93.jpgPP93 heeft besloten om de leefbaarheidsprijs “Das Mooi” uit te  reiken aan de vrijwilligers van de website www.hadeejer.nl  .De prijs bestaat uit een bedrag van € 250,- uit een oorkonde en uit een pluche knuffel van het roofdier  de Das

 

De vrijwilligers achter de nieuwssite:  www.hadeejer.nl  ontvangen de prijs vanwege hun grote verdienste voor de leefbaarheid van Heeswijk-Dinther. Al enkele jaren lukt het deze groep vrijwilligers om dag na dag het meest actuele nieuws van het dorp te publiceren op de site. Daarmee bieden zij de (oud) inwoners van Heeswijk-Dinther een podium om op een moderne, positieve en vernieuwende  manier het meest belangrijke dagelijkse nieuws over hun dorp te kunnen lezen, maar ook een betrouwbaar en vertrouwd podium voor mensen en verenigingen die nieuws te melden hebben.
Bovendien  is dit nieuws regelmatig voorzien van prachtige foto’s. Een van de hoogtepunten van het afgelopen jaar was de rapportage over de afscheidshappening rondom het verdwijnen van het verzorgingshuis Ter Weer, maar ook de reportage over de schaatspret afgelopen winter maakte indruk. Zelfs de preken van de pastoor zijn wekelijks op de site te volgen.

Uit het groeiende aantal bezoekers blijkt ook dat de site duidelijk in een behoefte voorziet.  De prijs is een aanmoedigingsprijs  om  door te gaan met deze activiteiten. PP93 beseft, dat ook het medium “Internet” in de toekomst een belangrijke rol kan en zal spelen bij het leefbaar houden van de dorpen en dan is het daarbij van belang, dat lokale vrijwilligers hierbij betrokken zijn.

Het is de derde maal, dat PP93 deze prijs heeft toegekend. Drie jaar geleden is deze prijs uitgereikt aan de Dorpsraad Vorstenbosch en de Kerncommissie Loosbroek en  begin vorig jaar aan de Zomerschool van de Eijnderic in Heesch.

De belangrijkste reden voor het instellen van de “Das Mooi”prijs is het stimuleren van (vrijwilligers)activiteiten, die een positieve bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de dorpen van onze gemeente

De prijs wordt, zo mogelijk,  jaarlijks uitgereikt aan personen of een groeperingen, die zich op dit vlak in bijzondere mate verdienstelijk hebben  gemaakt. Dit kan op alle mogelijke terreinen zijn, zoals sport, cultuur, milieu, zorg en/of veiligheid. Het roofdiertje “De Das”staat symbool voor de prijs, omdat dit diertje veel voorkomt in Bernheze. Verder geeft De Das goed aan, hoe het met de leefbaarheid staat  in een gebied.

Bij deze willen wij de vrijwilligers van de website van de Hadeejer dan ook feliciteren.

 

Namens de Fractie van PP93                                                                      Theo van Overbeek