Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

090708-das_mooi_4.jpgVanavond werd onze website figuurlijk in het zonnetje gezet door PP93. Fractievoorzitter van PP93, Hans van der Pas, reikte deze leefbaarheidsprijs uit aan de hoofdredacteur van de Hadeejerwebsite Paul van Zoggel. Waarom deze site in het zonnetje zetten, zult u zich afvragen? 

 

Dit werd verwoord door Hans van der Pas, die samen met de mederaadsleden en bestuursleden van PP93, de heren Frank Geenen, Ton Groote Schaarsberg, Theo van Overbeek en Eugène Theunissen naar Cultureel Centrum Servaes in Dinther waren gekomen om de prijs uit te reiken. Een twaalftal vrijwillige medewerkers van Hadeejer.nl waren daarbij aanwezig.

PP93 van mening is dat de website in de eerste plaats bijdraagt aan de leefbaarheid van Heeswijk-Dinther, maar informeert natuurlijk ook alle inwoners van Bernheze.  Ook  raadsleden van de gemeente blijven zo op de hoogte van wat er speelt in de dorpskernen van Bernheze. De site voorziet ook in een behoefte van oud-dorpsgenoten in het buitenland. Het bijzondere is het feit dat alles gerund wordt door veel vrijwilligers.
Het zijn fotografen, redacteuren, webmasters en de onmisbare mensen van de techniek, die met deze prijs een waardering krijgen voor hun werk en inzet. Zij krijgen hiermee ook een aanmoediging om er verder mee te gaan. Deze en andere dorpswebsites zijn belangrijk voor de sociale structuur van de dorpskernen.

Paul van Zoggel neemt de prijs namens alle vrijwilligers in ontvangst, te weten een oorkonde, een pluche das als symbool en een cheque van € 250.-. Hij is blij met de prijs en ziet het als een waardering voor het werk van alle vrijwilligers. Hij benadrukt het belang van de digikrant en wil de € 250.- gebruiken voor een kwaliteitsverbetering van de site.
Paul vertelt dat er een mooi digitaal fotoboek te bezichtigen is via www.hadeejermedia.nl. De foto’s, gepubliceerd op de website vanaf 2006 zijn daar te bekijken.
Paul spreekt zijn waardering uit voor de samenwerking met verenigingen en clubs in het dorp en vindt dat de websites van andere dorpskernen geen concurrenten zijn, maar de webredactie wel scherp houden en Das mooi nietwaar!