Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze.gifBERNHEZE - Gemeenteraadsleden in Bernheze hebben wel degelijk 'signalen afgegeven' over de verslaggeving door de lokale omroep BOS. Adri de Jong, fractievoorzitter van de VVD zei donderdagavond in de raadsvergadering dat hij wel opmerkingen heeft geplaatst over de verslaggeving van de Bernhezer Omroep Stichting. "Het was geen klacht, maar ik heb wel gezegd dat bij ons het gevoel leefde dat het niet helemaal onafhankelijk was", aldus de Jong.

Hij voegde er aan toe dat dat gevoel er vooral was toen de BOS net begon met een nieuwe verslaggever in de persoon van Leo Steenbakkers. "Maar dat gevoel is er nu niet meer en ik heb daar ook contact over gehad met meneer Steenbakkers."

Een paar weken geleden ontstond commotie in Bernheze toen een notitie van het college naar buiten kwam waarin stond dat er signalen waren van raadsleden en leden van het college dat de verslaggeving van de BOS bij raadvergaderingen niet geheel onafhankelijk zou zijn. In de commissievergadering Bestuur en Strategie, twee weken geleden ontkenden alle commissieleden dat zij klachten hadden over de BOS. Ook burgemeester Jos Heijmans zei dat in het college niemand klachten had. Heijmans zegde verder toe dat hij een gesprek zou plannen met de BOS.

Donderdagavond diende de SP-fractie echter een motie in, waarin de partij excuses eiste van de burgemeester aan de BOS.

Adri de Jong, niet aanwezig bij de commissievergadering twee weken geleden, meldde echter dat hij wel opmerkingen heeft gehad over de BOS. Ook Peter van Boekel (CDA) zei dat zijn partij zich wel eens achter de oren had gekrabt toen de BOS begon met de verslaggeving. "Maar een klacht hebben we niet gehad."

De motie van de SP werd door geen van de andere partijen gesteund. Gerard van Dijk (Bernheze Solidair) vond zelfs dat de SP opruiend bezig was.

Hans van der Pas (PP93) vroeg zich hardop af hoe de notitie ooit op tafel heeft kunnen komen nu volgens hem is gebleken dat de opmerkingen van onder meer Adri de Jong van een paar jaar geleden waren. Burgmeester Heijmans liet weten dat er ook recentelijk signalen zijn gekomen. "Maar achteraf gezien had ik dit anders moeten aanpakken", gaf Heijmans toe. "En ik heb al contact gezocht met de voorzitter van de BOS om hierover te praten."

Bron: Brabants Dagblad, auteur: Edith Verwegen.