Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

logo_sp_bernheze.jpgTijdens de raadsvergadering van 9 juli was een ruime raadsmeerderheid (18 tegen 3) voor stoppen met de muzieklessen door MIK. MIK verzorgde muziekonderwijs voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. De SP ging niet akkoord met deze stap. De SP kijkt verder dan alleen kille cijfers.  Niemand kan naar de mening van de SP de impact en gevolgen van deze stap overzien. Na dit jaar ziet de situatie er anders uit voor de kinderen van Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch wat de muzieklessen betreft.
 CULTUUR
Kunst en cultuur zijn van groot belang voor de kinderen in Bernheze. Dat met name muzieklessen daarin een grote rol spelen is wel duidelijk. MIK heeft een goede traditie op dat gebied in de kernen Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Een eerlijker systematiek van kostenverdeling betekende een hogere prijs voor Bernheze. Jarenlang hadden we een regeling die ver onder de prijs was. Nu MIK vraagt om de echte prijs te betalen stapt de wethouder gesteund door een raadsmeerderheid over naar Muzelinck. De SP vraagt zich af of enkel kille cijfers een dergelijk besluit rechtvaardigen. Cultuureducatie daar heb je iets voor over. Je kijkt ook verder dan alleen de prijs. Prijzen die moeilijk met elkaar te vergelijken zijn. Dit omdat in de ogen van de SP appels en peren niet vergelijkbaar zijn met elkaar. De SP wil van deze plek uitdrukkelijk benadrukken dat we het volste vertrouwen in de kwaliteit van Muzelinck hebben. Laat dat duidelijk zijn! Het gaat de SP echter o.a. om de impact op de kinderen die een dergelijke wisseling van de wacht heeft.
DO, RE, MI LESSEN
Op de basisscholen verzorgde MIK DO, RE, MI lessen. Hierbij werd er na schooltijd muziekles aan kinderen gegeven om ze te interesseren voor kunst en cultuur. Dit is van zeer grote waarde in de ogen van de SP. Hoe gaat dit in de toekomst verder?  MIK ondersteunde muziekverenigingen vanuit de muzieklessen op de diverse instrumenten. Wat blijft er van die contacten over? Samen met Optimisd (sociale dienst) wilde MIK muzieklessen aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen oppakken. Dit met behulp van de subsidies die uit Den Haag beschikbaar zijn. Wat is daar de status van in de toekomst?  Al deze vragen waren voor de SP een reden om door te gaan met MIK. Nu zijn we als gemeente al ruim 180.000 EURO aan uittredingskosten en verliesverrekening kwijt. Voor de SP een reden om niet meteen over te stappen. De meerderheid heeft anders beslist en als goed democraten legen we ons als SP daarbij neer. We blijven deze stap echter betreuren 
VAKANTIE
Het is nu tijd om uit te rusten van een jaar hard werken. Ieder mag genieten van zijn/ haar welverdiende vakantie. De SP wenst alle inwoners van Bernheze langs deze weg dan ook een heel fijne vakantie toe met veel zonneschijn. In september hopen we weer terug te keren met onze wekelijkse verantwoording van de keuzes die we als SP maken. Prettige vakantie!
De SP-Hulpdienst is er voor iedereen. Hebt u een probleem waar u niet van weet hoe u het moet oplossen? Ons team staat u ter beschikking. Tijdelijk werkt de hulpdienst vanuit Oss.
U kunt terecht op de maandagen van 19.30 tot 20.30 uur en op de zaterdagen van 14.00 tot 15.00 uur aan de Linkensweg 40 te Oss. Contact en lid worden.
Hebt u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze, neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad.
Rein van Moorselaar (tel 06-13647503) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch.
Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode.
Als u SP lid bent, of dat graag wilt worden en/of belangstelling hebt om mensen te helpen, neem dan contact met ons op. Internet: www.bernheze.sp.nl en émail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Cor van Erp Raadslid voor de SP