Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

logo_abb_kleur_.jpgInwoners van de gemeente Bernheze hebben hart voor dorpskern en lokale politiek.
Algemeen Belang Bernheze (ABB) heeft in de afgelopen weken de dorpskernen van Bernheze bezocht.
In het kader van de jaarlijkse ABB-Kernronde wordt er verantwoording afgelegd over het gevoerde beleid, de gerealiseerde zaken tot op dat moment, de plannen voor het komende jaar en richting de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2010. Daarnaast staan de zaken, die leven en spelen per dorpskern centraal.  
 logo_abb_kleur__copy.jpg



Tijdens de Kernrondes 2009 heeft ABB het bovenstaande nieuwe  logo gepresenteerd en geïntroduceerd. Met ingang van heden wordt het nieuwe fris en fruitige logo gebruikt in onze publicaties/ uitingen. De groene boogjes symboliseren het algemeen belang van Bernheze en bevestigen daarmee de naam Algemeen Belang Bernheze. Tevens symboliseert het de omvang en de grenzen van de gemeente Bernheze.   De slogan: Kernachtig goed symboliseert het belang van elke dorpskern in de gemeente Bernheze en de werkwijze van ABB, want die is letterlijk en figuurlijk kernachtig en wordt door u hopelijk als goed ervaren. Het woord ‘goed’ kan tweeledig worden opgevat: als kwalificatie en als het begrip ‘erfgoed’. De dorpskern is het erfgoed waar ABB continu oog voor heeft.  
 De betrokkenheid en inbreng van de aanwezigen is optimaal waarvoor onze dank. Daarnaast was in Vorstenbosch een afvaardiging van de Dorpsraad aanwezig en hebben we in Loosbroek een constructief overleg met de Kerncommissie gevoerd. Bij beide bovenvermelde dorpskernen werd het door ABB mede mogelijk gemaakte Integrale Dorps Ontwikkeling Plan (IDOP) uitgebreid besproken, waarbij in het najaar de eerste resultaten verwacht zullen worden. ABB is dan ook benieuwd naar de uitkomsten en zal deze waar mogelijk van harte ondersteunen.  
Het onderwerp communicatie is en blijft een duidelijk onderwerp van aandacht. Het tussentijds weergeven van de status van projecten zal voor meer begrip en inzicht zorgen bij de inwoners van de kernen.  
Onderstaand treft u de kern onderwerpen en actiepunten aan per dorpskern(Heeswijk-Dinther en Loosbroek) (sic), die tijdens de Kernrondes naar voren zijn gebracht.

 Loosbroek
·        Verminder de regels van Welstand en pas ze uniform toe;
·        Probeer als politiek vertegenwoordiger meer vooruit te denken bij het realiseren van plannen, opdat bijvoorbeeld de aanleg van drempels in de dorpskern in de toekomst wordt voorkomen. Hetzelfde geldt voor het verwerven van grond, zorg dat je grondspeculanten voor bent;
·        probeer een goede mix woningen te realiseren, zodat de Loosbroekse gemeenschap in stand gehouden kan worden, waarbij de bestaande  voorzieningen door de bewoners zelf gericht gebruikt dienen te worden; 
·        zorg voor een natuurlijk evenwicht tussen natuur recreatie en landbouw met aandacht voor de Landbouw ontwikkeling gebieden.  
 
Heeswijk en Dinther
·        Retsel, kijk naar aansluiting van en naar omliggende dorpen (evt. bord plaatsen;
·        bij het college van B&W dient de staat van onderhoud van de diverse bruggen onder de aandacht te worden gebracht;
·        zorg dat de dorpskernen door goede fietspaden worden verbonden met elkaar ;
·        er dient een visie voor complexe locaties / leegstand te zijn, zodat deze samen in een totaal plan weer tot ontwikkeling gebracht worden;
·        Q-koorts, oprichten expert panel, informeer proactief en plaats waarschuwingsborden. Waarbij ABB een proactieve opstelling van het College wil bewerkstelligen om de Q- koorts besmetting en verspreiding te stoppen;
·        achterstand bouwvisie, de bevolking op de hoogte stellen/informeren (uitleggen) waarom en waardoor de rem erop zit ten aanzien van nieuwbouw. Dit omdat velen (zeer) lang moeten wachten op een woning;
·        steun de Perspectiefnota (PPN) voor Kildonkse Molen/museumboerderij, standpunt ABB zal opnieuw worden geëvalueerd, zodra de onderbouwing voor de gevraagde steun beschikbaar is voor ABB.  
  
Vernieuwend en nu verder… De ABB-kernronde is vernieuwend voor de dorpskern en de lokale politiek. Het blijkt waardevol te zijn in de open en concrete afstemming met de inwoners per dorpskern.
Wij bedanken u voor uw aanwezigheid, inbreng en gaan aan de slag met de actiepunten. Gezien de waardering voor de Kernronde vanuit de deelnemers, wordt dit initiatief van ABB in de komende jaren verder voortgezet en uitgebouwd.  
Voor vragen en/of opmerkingen m.b.t. de kernrondes kunt u terecht bij het secretariaat (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) van ABB. Deze zorgt er voor dat de vraag wordt voorgelegd aan een ter zake kundige persoon binnen ABB.
Vervolgens zal er op worden toegezien dat binnen afzienbare tijd beantwoording of verwijzing zal plaatsvinden.  
Voor vragen over ABB kunt u terecht bij onze bestuursvoorzitter Mieke de Mol of het secretariaat . Heeft u interesse in de lokale politiek en/of voor het lidmaatschap van ABB, dan kunt u informatie inwinnen bij bestuursvoorzitter Mieke de Mol, het secretariaat of via de website (www.algemeenbelangbernheze.nl).  
 Rest ons om u in alle opzichten een fijne vakantie toe te wensen en vooral veilig uit en weer thuis, mocht u op pad gaan.  
Algemeen Belang Bernheze   Hans Vos
Secretaris