Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

logo_sp_bernheze.jpgMet de Museumboerderij en de Kilsdonkse Molen bezit Bernheze twee parels. Zowel de Molen als de Boerderij spelen een belangrijke rol in de cultuureducatie. Sporen uit het verleden die van groot belang zijn voor Bernheze.  Mede door de inzet van veel vrijwilligers kunnen duizenden bezoekers jaarlijks genieten van de Boerderij of de Molen. Vooral de bezoeken door schooljeugd zijn een groot goed in de ogen van de SP-Bernheze. Ernstig ruimtegebrek hindert een optimale benutting van beide monumenten.

RUIMTE
De Kilsdonkse Molen en de Museumboerderij missen beide voldoende ruimte om bezoekers goed te kunnen ontvangen. De vrijwilligers van de Molen en de Boerderij willen graag een uitbreiding op het perceel. Een uitbreiding met een “karschob” bij de Museumboerderij. De stichting de Kilsdonkse Molen wil graag een exploitatiegebouw annex bezoekerscentrum bouwen. De SP steunt beide stichtingen van harte in dit streven. De plannen zijn in grote lijn klaar en de financiering is grotendeels door de stichtingen zelf geregeld. Het laatste zetje moet nog gegeven worden. Met beide ontvangstruimten is het werk af en kunnen de vrijwilligers aan de slag met het uitdragen van deze geweldigen historische monumenten. 

STEUN
Bij de gemeente ligt nu een verzoek om een eenmalige bijdrage in de kosten voor. De SP kiest voor investeren in cultuurhistorie. Beide projecten ontvangen wat de SP betreft de benodigde bedragen van respectievelijk 100.000 euro voor de Kilsdonkse Molen en 50.000 euro voor de Museumboerderij. In de begroting voor 2010 wordt dit opgenomen. De SP wil dat op deze manier het gemeentebestuur een stuk waardering uitspreekt. Waardering voor het vele werk dat er door de vrijwilligers van beide stichtingen gedaan is. Samen met alle scholen in Bernheze kunnen dan afspraken gemaakt worden over regelmatige bezoeken aan de Molen en de Boerderij. Hierbij kan de historie per thema of per seizoen in beeld worden gebracht. Op jonge leeftijd wordt zo aan bewustwording van de geschiedenis gewerkt bij de kinderen. Het heden heeft toch zijn wortels in het verleden? Op die manier breng je waardering en respect bij voor wat er is en waar het vandaan komt. Kortom de stichtingen die de Museumboerderij en de Kilsdonkse Molen beheren kunnen rekenen op de SP bij de begroting 2010!! 

De SP-Hulpdienst
De SP-Hulpdienst is er voor iedereen. Hebt u een probleem waar u niet van weet hoe u het moet oplossen? Ons team staat u ter beschikking. Tijdelijk werkt de hulpdienst vanuit Oss. U kunt terecht op de maandagen van 19.30 tot 20.30 uur en op de zaterdagen van 14.00 tot 15.00 uur aan de Linkensweg 40 te Oss. Contact en lid wordenHebt u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze, neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Rein van Moorselaar (tel 06-13647503) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid bent, of dat graag wilt worden en/of belangstelling hebt om mensen te helpen, neem dan contact met ons op. Internet: www.bernheze.sp.nl en émail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Toon van Vugt
Fractievoorzitter SP