Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

cda.jpgIn ons verkiezingsprogramma in 2006 heeft het CDA aangegeven dat er zorgvuldig omgegaan moet worden met ons cultuur-historisch erfgoed. Want zonder verleden is er geen heden en toekomst. We vinden dat we daarin moeten blijven investeren. Het CDA vindt dat de plannen van beide stichtingen nu goed onderbouwd zijn. Wat ons betreft geen twijfel meer.


Zowel bij de Kilsdonkse Molen als de Museumboerderij zijn zeer veel vrijwilligers actief bezig met het uitdragen van cultuureducatie. Het is heel interessant om te zien hoe een unieke combinatie van vlucht- en watermolen werkt. Op de Museumboerderij is te zien hoe in de eerste helft van de vorige eeuw op deze boerderij geleefd en gewerkt werd. Ook de prachtige toelichting van de diverse gidsen is een aanrader!

Om dit werk goed te kunnen doen en om de mensen te kunnen ontvangen is een educatief informatiecentrum onontbeerlijk. De beide Stichtingsbesturen hebben daarom bij de Gemeente aangeklopt voor financiële ondersteuning om hun noodzakelijke wensen ten uitvoer te kunnen brengen.

De investeringssubsidies (50.000 Euro Museumboerderij en 100.00 Euro Kilsdonkse Molen) staan opgenomen in de Perspectiefnota 2010 en 2011. PP93 vond het nodig daaromtrent een motie in te dienen om voor de vaststelling van de begroting te komen met duidelijke onderbouwde plannen voor deze investeringssubsidie en deze subsidie-aanvraag te behandelen in de commissie Maatschappelijke Zaken en zonodig ter besluitvorming voor te leggen aan de Gemeenteraad. Het CDA en de overgrote meerderheid van de raad stemden vóór die motie. D

e onderbouwde plannen van de uitbreiding bij de Museumboerderij en bij de Kilsdonkse Molen staan nu op de agenda van de commissievergadering Maatschappelijke zaken van 15 september.
Het CDA heeft in het verleden steeds aangegeven dat, om een zorgvuldig advies uit te kunnen brengen over uitbreidingsplannen of iets dergelijks, dat de onderbouwde plannen bij het betreffende verzoek moeten liggen. Alleen dan kan verantwoord advies en positief besluit genomen worden. In de raad van november tijdens de behandeling van de begroting van 2010 zal een definitief besluit genomen worden.

Als de andere partijen ook akkoord gaan kan zowel de Stichting van de museumboerderij als die van de Kilsdonkse molen wat ons betreft voortvarend starten met de uitvoering van de plannen.

Namens de CDA fractie, herkenbaar dichtbij!
Margriet Beeftink, Peter van Boekel