Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

pp93.jpgFelicitaties aan burgemeester Jos Heijmans.
We willen beginnen met onze felicitaties uit te spreken aan Jos Heijmans, omdat hij op 23 september weer voor 6 jaar beëdigd is als burgemeester van Bernheze. Aldus lezen we in het Brabants Dagblad van 24 september j.l. .

In het bijzonder  het laagdrempelige, het dicht bij de burgers willen staan, waarderen we ten zeerste  in  de burgemeester.  Wij wensen hem dan ook veel succes met de nieuwe periode.

 Pleidooi voor Groot Bernheze.

In het bovenvermelde krantenartikel pleit de burgemeester opnieuw voor een “Groot Bernheze” of  misschien wel “Groot Landerd”of  “Groot Maasdonk”.  Uiteraard mag onze burgemeester zijn eigen visie verkondigen. PP93 heeft echter al eerder aangegeven, dat PP93  daar geen voorstander van is. PP93 vindt, dat we de balans, die we nu bereikt hebben in Bernheze moeten koesteren en voorzichtig moeten zijn als het gaat om schaalvergroting.

 Wel groot voorstander van dorpsraden in Bernheze.

Nu hebben alleen Loosbroek en Vorstenbosch een dorpsraad. PP93 is er voorstander van , dat  ook Nistelrode een dorpraad  krijgt. Dat zou prima zijn, nu Nistelrode zo goed als zeker ook een gemeenschapshuis krijgt.

In Heeswijk-Dinther ligt het wat moeilijker, omdat  dan de discussie meteen gaat over een of twee dorpsraden. Dat mag natuurlijk  alle twee van PP93, Wij zijn echter voorstander van een dorpsraad voor Heeswijk-Dinther, omdat naar ons idee Heeswijk-Dinther er belang bij heeft, dat in een dorpsraad alle zaken van Heeswijk-Dinther besproken kunnen worden.

In Heesch zullen we dan wel niet over een dorpsraad kunnen spreken, maar wellicht wel over een drietal wijkraden.

 Lokale politieke partijen en/of dorpsraden.

Nu hebben we in Bernheze drie lokale politieke partijen, partijen , die overigens alle drie beweren, dat ze zich niet richten op een kern. Dat spreekt ook uit de namen, die ze hanteren, Bernheze Solidair, Algemeen Belang Bernheze (ABB) en Onafhankelijke Politieke Groepering(OPG)  In Groot Bernheze zou dat betekenen 9 dan wel  12, een veelvoud van  lokale partijen. Door te gaan werken met een goed gestructureerd dorpsraadsysteem zal de behoefte om voor elke kern een lokale partij op te richten sterk kunnen afnemen. De dorpsraden kunnen dan immers prima de lokale belangen behartigen. En de politieke partijen kunnen  dan in de gemeenteraad de  totaalafweging maken. Dus ook in het bestaande Bernheze pleiten wij voor dorpsraden voor alle kernen, dus ook voor Heeswijk-Dinther

 Theo van Overbeek

Fractie PP93