Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze_solidair.jpgZoals U weet wordt er momenteel een onderzoek gedaan naar de mogelijkheden van samenwerking/samenvoeging van Bernheze en Maasdonk. Vanaf de start van dit proces hebben wij steeds gezegd, dat wij dit niet alleen een zaak vinden voor de gemeenteraad.

Wij vinden dat hier uitdrukkelijk de inwoners van onze gemeente bij betrokken moeten worden.  
Wij vroegen daarom in de raadsvergadering van 9 november, via een motie, voor onze gemeente een referendumverordening te maken. Dat is de eerste stap. Vervolgens zullen wij, na die eerste stap, voorstellen dat de inwoners van Bernheze hun mening kunnen geven via een referendum, over de samenwerking/samenvoeging van Bernheze en Maasdonk.

De kloof tussen overheid en burgers wordt steeds groter. Als Bernheze Solidair nemen wij daar stelling tegen en wij doen er alles aan om dit te voorkomen. Dat deden we al eerder. Dankzij ons initiatief kunnen burgers al enkele jaren punten rechtstreeks op de agenda van de gemeenteraad van Bernheze geplaatst krijgen. Dit heet het recht van burgerinitiatief.

Bernheze Solidair wil graag blijven weten en horen wat u, als inwoner van Bernheze, ervan vindt, vandaar dit initiatief.