Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernheze_solidair.jpgAfgelopen week werd de begroting voor 2010 vastgesteld. Er werden maar liefst twintig moties en amendementen ingediend door de diverse partijen. Bernheze Solidair deed ook een duit in het zakje, maar dan echt.

Waar wij namelijk wijzigingsvoorstellen deden, gaven wij ook aan waar op bezuinigd kon worden. Daarmee schoten wij geen gaten in de begroting, want van potverteren houden wij niet.

Meer AED-s in alle kernen.
Veel te laag vonden wij het bedrag van € 20.000,-, dat in de begroting  was opgenomen voor de aanschaf van automatische externe defibrillatoren. Apparaten die bij een hartstilstand levens kunnen redden. De gezamenlijke EHBO- verenigingen vonden dat ook. Wij stelden voor dat bedrag te verdubbelen. De fractie van OPG was het hartgrondig met ons eens en steunde ons voorstel. We kregen vervolgens ook brede steun in de raad. Met dit bedrag kan nu een aanzet worden gemaakt tot een dekkend netwerk in alle kernen, om inwoners bij een hartstilstand, binnen zes minuten te reanimeren.
Met het totaalbedrag van € 40.000,-. kunnen de EHBO- verenigingen met hart en ziel aan het werk.

Recreatief  doorfietsen.
Bernheze propageert en is  een aantrekkelijke recreatieve gemeente. Veel recreatieve fietsers, ergeren zich al verschillende jaren aan het ontbrekende stukje fietspad vanaf de Noorderbaan
( viaduct bij Nistelrode) naar de Maashorst. Al vier jaar lang werd dat steeds bij de begrotingsbesprekingen door het college een jaar doorgeschoven. Nu dreigde dat weer te gebeuren. Ons voorstel om hier nu eens eindelijk de begrote  € 35.000,-.  voor uit te trekken, kreeg de steun van alle fracties. Zo kan iedereen straks dus gewoon (recreatief) doorfietsen.

En betalen?
De hiervoor genoemde extra kosten moeten natuurlijk ook worden betaald.  Wij stelden voor om maar geen luchtfoto’s van alle woningen van Bernheze te maken. Het idee van het College was om op deze manier het warmteverlies te meten van woningen. Dat zou dan de lieve som van  € 65.000,-. kosten. Het vreemde was echter, dat er nog geen idee was waarvoor en hoe die foto’s vervolgens gebruikt zouden gaan worden.
Het bedrag ging dan ook vlug van de begroting af. Daarmee geeft het dekking aan de hiervoor gestelde belangrijke zaken. Zaken die uw hart en gemoedsrust ten goede komen.

Berenheze Solidair werkt met hart en ziel voor U en uw belangen.
Voor verder informatie kunt U contact opnemen met onze wethouder Rien Wijdeven. Of  onze raadsleden Gerard v. Dijk, Adri van Lokven en Maria van Schijndel en onze burgerraadsleden Bep van Dijk en Gerjo van Kessel.