Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

pp93In de commissievergadering Ruimtelijke Zaken van 30 november en in de raadsvergadering van 17 december komt o.a. het verkeerscirculatieplan Heeswijk-Dinther aan de orde. Dit verkeerscirculatieplan is van groot belang voor de toekomst van de verkeerstromen in het dorp. Al eerder is in de gemeenteraad afgesproken dat er een ontsluitingsweg komt van Dinther in de richting van de Zuid-Willemsvaart (De ontsluiting Heeswijk-Dinther-Zuid noemen ze dat intussen). 

 

Voorstel van een  gedeeltelijke rondweg aan de Noordoost kant van Dinther

Om het verkeer door het dorp nog meer te verminderen wordt er nu voorgesteld in dat verkeerscirculatieplan Heeswijk-Dinther om aansluitend op de ontsluitingsweg “Heeswijk-Dinther zuid” deze weg via een rotonde door te trekken  in noordelijke richting.  Op de bijgevoegde kaart is deze weg met een stippellijn zichtbaar. De weg zou dan lopen langs de loodsen van Ploegmakers om met een bocht  aan te sluiten op de Dodenhoeksestraat, waarna de Nobisweg wordt overgestoken in de richting van de kruising Koffiestraat-Hommelsedijk. Hierna is het bedoeling, dat deze weg aansluit op de kruising Nieuwlandsestraat-Het Geerke.

Achterliggende gedachte van het voorstel is, dat niet alleen het Landbouwontwikkelingsgebied Hazelberg op deze manier gebruik kan maken van de weg naar de Zuid-Willemsvaart, maar dat ook Heilaren-Noord  zo ontsloten wordt.

Nu gaat het in dit voorstel nog niet om het exacte traject van deze Rondweg ( het is nog maar een stippellijn), maar het een en ander betekent wel, dat dit voorstel grote gevolgen zal hebben voor de bewoners van dit gebied. Als hier door de gemeenteraad in principe toe besloten is, dan wordt het later alleen maar moeilijker om tot een geheel ander besluit te komen.


Brief naar de bewoners van Dinther-Noord-Oost.

Daarom heeft PP93  gisteren een brief bezorgd bij een aantal bewoners in het betreffende gebied. Deze brief met het standpunt van PP93 en een kaartje van het gebied kunt u vinden op www.PP93.nl

 

Theo van Overbeek

Raadslid PP93