Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

logo_progressiefbernhOp 19 december wordt in de gemeenteraad het verkeerscirculatieplan voor Heeswijk-Dinther behan-deld. In dat plan is opgenomen om een nieuwe randweg vanaf het Retsel via de Koffiestraat naar de nieuwe woonwijk Heilaren Noord te realiseren. Progressief Bernheze zal een amendement indienen om nu geen principebesluit te nemen voor het aan-leggen van een Noordoostelijke randweg bij Dinther. Progressief Bernheze hoopt daarmee te voorkomen dat een weg wordt ingeslagen die niet meer terug te draaien is. In het voorstel is niet voldoende nagedacht over mogelijke alternatieven voor de ontsluiting van de nieuwbouw in Heilaren-Noord. In de commissie hebben we een reëel alternatief aangedragen. Wij vinden het heel belangrijk dat deze en mogelijke andere alternatieven serieus bekeken worden.

Alternatief voor randweg
Tot nu toe is de wijk Heilaren ingericht voor alleen bestemmingsverkeer. De drukte op de Heilarensestraat is groot. Nadenken over verminderen van de drukte daar is dus goed. Progressief Bernheze stelt voor om naast de ontsluiting op de Heilarensestraat aan de Dintherse kant een nieuwe aansluiting te creëren op de Hommelsedijk en aan de Heeswijkse kant kan een ontsluiting op de Meerstraat/Pater van de Elzenstraat worden gerealiseerd.
 Het verkeer verspreidt zich dan over diverse wegen met zo min mogelijk overlast.Meerstraat is geen erftoegangswegen het verkeerstructuurplan is ten onrechte aangenomen dat de Meerstraat en Broekdijk alleen maar bedoeld zijn om de aanliggende panden te bereiken.

De ontsluitingsroute loopt in dit verkeersstructuurplan van de kerk van Heeswijk via Dinther, de Hommelsedijk naar Loosbroek en dan via Nistelrode naar Heesch. Dat is geen reële route. De Meerstraat heeft wel degelijk in de praktijk een ontsluitingsfunctie in de richting van Loosbroek en Heesch en daar is ook niets mis mee.
Wel moet de gemeente haar best doen om te zorgen, dat Van Boxtel , Dijkhof en van Lieshout minder onnodig gebruik gaan maken van deze verbinding, bijvoorbeeld door verplaatsing naar het Retsel te stimuleren.

In Dinther kan de drukte op de Torenstraat worden beperkt door verkeer vanuit Loosbroek en Nistelrode via de Liniedijk over het Retsel te laten rijden.Tenslotte kunnen zo door minder drukte in de kern de fiets- en wandelroutes worden verbeterd.

Fractie PP93Ditmar van Grinsven(0413291277) en  Theo van Overbeek (0413-2229500)