Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

progressiefbernhezeGisteren is in de gemeenteraadsvergadering het Verkeerscirculatieplan voor Heeswijk-Dinther vastgesteld. Dat is een goede zaak voor Heeswijk-Dinther, omdat op basis van dit plan in de komende jaren een aantal verbeteringen kunnen worden aangebracht in de verkeersituatie. Dat is nodig met name voor fietsers en voetgangers.

Een van de voorstellen was ook om in principe te kiezen voor het aanleggen van een noordoostelijke randweg en om dat idee nader uit te werken. Dit zou nodig zijn om de Hoofdstraat door Heeswijk-Dinther te ontlasten en om de nieuwbouwwijk Heilaren Noord te ontsluiten. Progressief Bernheze heeft ervoor geknokt om dit voorstel van tafel te krijgen en het is ons gelukt. Met steun van SP, VVD, Bernheze Solidair en de OPG haalden we in de raad een meerderheid van 10 tegen 8 stemmen. Het CDA en ABB waren tegen.

Op voorstel van Progressief Bernheze wordt nu een nadere studie verricht naar opties  voor verkeersafwikkeling in Heeswijk-Dinther met als doel bereikbaarheid te garanderen en doorgaand verkeer door Heeswijk-Dinther verder te verminderen en de veiligheid en leefbaarheid van het dorp te vergroten.

Progressief Bernheze heeft al eerder aangegeven, dat er andere mogelijkheden zijn om de wijk Heilaren-Noord te ontsluiten, zonder daarbij  een Noordoostelijke randweg aan te leggen. Ook dit voorstel wordt nu betrokken bij de studie. Als we nu tegelijkertijd ervoor kunnen zorgen, dat het Landbouwverkeer ten behoeve van de Landbouwontwikkelingsgebied Hazelberg en omgeving geen gebruik meer hoeft te maken van de Torenstraat en Kerkstraat en straks rechtstreeks gebruik kan maken van de Ontsluitingsweg  Heeswijk-Dinther-zuid,( de weg van Retsel naar de Zuid-Willemsvaart)  dan zijn we een heel eind in de goede richting

Fractie Progressief Bernheze   Theo van Overbeek    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.