Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

 Kerstwens_CDA_2009_met_lijstHet CDA heeft gekozen voor een verkiezings-programma op hoofdlijnen waarin met een brede visie naar de toekomst van de gemeente wordt gekeken. Bernhezer breed is gekozen voor een zestal SPEERPUNTEN. Deze week de eerste drie voor u op een rij: Het CDA-Bernheze staat voor duurzame ontwikkeling waarbij innovatie en vernieuwend denken de basis is. Zo zet CDA in op oa hergebruik van grondstoffen en duurzame energietoepassing als zonne-energie en warmte- en koude opslag.
Daarnaast wil het CDA met name aandacht voor schooluitval, kwaliteit van onderwijs en samenwerking tussen scholen en bedrijven.
Bedrijven en de scholen voor het voortgezet onderwijs die elkaar uitdagen om te komen tot innovatieve projecten op diverse terreinen.Duurzaamheid en innovatie

 Versterken van Natuur en Woonomgeving

Het CDA wil gebieden met hoge landschappelijke waarde behouden en waar mogelijk beschermen en kiest tevens voor robuuste natuurontwikkeling. Gebieden als het Aadal en De Maashorst zijn van onschatbare waarde. Zorgvuldig omgaan met bestaande groensnippers en kleine stukken bos maar ook groen in de wijk is voor het CDA van groot belang. Het CDA streeft een balans na van een goede mix van wonen, werken, recreëren en natuur om zo de leefbaarheid van onze kernen en het buitengebied veilig te stellen. 

 Doorontwikkelen van de dorpsharten

Het CDA wil onze kernen "dorps" houden met zijn specifieke en "eigen" kenmerken. Naast aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte en het voorzieningenniveau zal het CDA inzetten op het verbeteren van de verkeersstromen in de kernen. Onze gemeente is rijk aan cultuurhistorisch en monumentaal erfgoed die in elke kern terug te vinden zijn. Het CDA wil ons erfgoed behouden en zet naast bescherming ook in op ondersteuning van eigenaren van erfgoed. Met kunst en cultuur willen wij jong en oud prikkelen om zich creatief te uiten, en met kunst en cultuur in aanraking te komen

 Eric Daandels, Lijsttrekker Lijst 1

CDA-Bernheze, actief en betrokken!
Zie ook onze website www.cdabernheze.nl