Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

opgAlle raadsleden krijgen een lijstje aangeleverd in welke week zij een column voor de Bernhezer kunnen aanleveren. Ik schrijf met opzet niet “moeten”, want zo zie ik het absoluut niet. Ik vind het altijd weer een uitdaging om een stukje te schrijven. En zo ben ik in week 53 weer aan de beurt....

Op het moment dat ik vanuit de ambtelijke organisatie een herinnering krijg om tijdig de tekst aan te leveren, gaan mijn gedachten uit naar wat ik zal schrijven. Een terugblik op het afgelopen jaar ligt dan in de laatste week van het jaar natuurlijk voor de hand. Maar dat wilde ik toch eigenlijk maar niet doen.

Als u dit leest zijn al die jaaroverzichten op televisie, en in de kranten al geweest. En ik weet niet hoe het u vergaat, maar ik kijk er steeds minder naar. Ik heb me wel afgevraagd hoe dat komt. Het is zeker geen gebrek aan belangstelling. Zou het misschien komen doordat het nieuws door de media zo wordt uitgekauwd?

Belangrijke nieuwsonderwerpen zijn op vele zenders, nieuwsrubrieken en praatprogramma’s eindeloos belicht. De ondergang van de DSB bank, wel of geen verlenging van de missie in Uruzgan, het project van de Kroonprins in Mozambique, de Italiaanse toestanden rond Berlusconi, de Mexicaanse griep. Het zijn maar een paar willekeurige voorbeelden. Maar het voegt voor nu even niets meer toe. Althans zo voelt het wel. Even nieuwsmoe?

Misschien. Van de andere kant, heel veel mensen benutten deze periode toch ook om thuis te zijn, of om met vakantie te gaan. Even rust te nemen, want het nieuwe jaar wacht met nieuwe plannen?

In die zin kijk ik ook liever vooruit dan terug. Oh ja, en deze column mag niet meer dan 300 woorden bevatten. En ik ben er al over heen. Wat rest mij dan anders dan u allen vanuit de OPG fractie een heel gezond en voorspoedig 2010 te wensen. Ikzelf heb maar één wens: dat u op 3 maart allemaal gaat stemmen voor een nieuwe gemeenteraad.