Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Logo_PBH_def

Progressief Bernheze maakt bezwaar tegen besloten vergadering over “Ontsluiting Heeswijk-Dinther-zuid”.

 Vanavond, maandag  om 18  uur is er een bijeenkomst gepland van de commissie Ruimtelijke zaken. Het is een extra bijeenkomst en op de agenda staat: “Ontsluiting Heeswijk-Dinther Zuid”.

De Commissievergadering zou normaal om 19.30 uur beginnen, maar in verband met de politieke avond van de VVD is deze bijeenkomst vervroegd naar 18 uur. Progressief Bernheze heeft enkele betrokken bewoners uit het gebied daar(rondom het geplande tracé)  op de hoogte gesteld van deze bijeenkomst. Dat hadden we in het verleden beloofd en ook gedaan. Enkele burgers wilden de bijeenkomst bijwonen, maar bij navraag bleek, dat het College en de betrokken wethouder van de Ven niet akkoord gingen met de aanwezigheid van deze burgers.

Nu wordt er gesproken over een “werksessie”, over  “Klankborden”van de raadscommissie en niet over een vergadering van de Commissie. Het zou hier gaan   over een “interne bijeenkomst” van de gemeenteraadscommissie.

Progressief Bernheze maakt ernstig bezwaar tegen deze gang van zaken. Alle bijeenkomsten van de Commissies  en van de gemeenteraad zijn openbaar, tenzij het gaat over personen en tenzij er nadrukkelijk is afgesproken, dat een bijeenkomst niet openbaar is. Zo staat het in het reglement van orde van de gemeenteraad.

De fractievoorzitters hebben hiertoe niet besloten en door nu nieuwe termen te bedenken van “interne bijeenkomst”, “werksessie” en dan te zeggen, dat deze bijeenkomsten niet openbaar zijn, dat is volgens ons niet conform de regels.

Daarom hebben we hier bezwaar tegen. Bovendien verwachten wij dat niet van een wethouder, die 4 jaar geleden de politiek in ging met de slogan : “Open en Transparant”  en een wethouder, die toen zei absoluut tegen besloten vergaderingen te zijn.

Namens de fractie Progressief Bernheze

Theo van Overbeek