Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_opglogoDe OPG heeft na de vakantie flyers in de brievenbussen gedaan bij omwonenden van het groot gapend gat, waar ooit sporthal d’n Tol stond. Want, zo schijnt, blijft het niet langer een lege plek als het aan B&W ligt, die plannen heeft om het hele terrein in te vullen met woningbouw.

De OPG maakt zich zorgen rondom het parkeren in Heeswijk voor de toekomst, want waar kunnen bewoners, bezoekers van kerk, horeca en detailhandel straks nog parkeren als deze oude Tol-locatie ook wordt volgebouwd met woningen? Zij lokten met de flyer plus antwoordstrook een reactie uit. En met de OPG maakten vele omwonenden zich ook zorgen, want er kwamen veel reacties terug en sommigen zelfs ook met gerichte oplossingen. En met die oplossingen gaan we ook iets doen! Als OPG vinden we het belangrijk dat u als burger met onze partij in gesprek gaat over dat wat u bezig houdt en waarderen alle binnengekomen reacties enorm. Immers alleen samen kun je een goede vuist maken!

Maar dan komen we bij een volgend probleem uit: we kunnen als OPG natuurlijk bij het college kenbaar maken dat er grote bezwaren zijn tegen het verloren gaan van de openbare parkeerplaatsen.

Immers, op het plein bij de kerk in Heeswijk kan niet meer geparkeerd worden. Maar het antwoord van het college zal op dit moment zijn: “de concrete invulling van de voormalige d’n Tol is nog niet rond”. “ We weten het nog niet”. Maar wij als OPG vragen ons zo langzamerhand af hoe lang het nog moet duren voordat al die leegstaande plekken in de diverse kernen van onze gemeente, nu eens ingevuld gaan worden.

Hoe lang was al bekend dat d’n Tol zou verdwijnen. Of sterker nog hoe lang stond de voormalige sporthal al leeg? Maar wat we al eerder in dit artikel aangegeven hebben, we zullen ons inspannen om aan de hand van de ingekomen reacties en gedane suggesties, te komen tot het behoud van voldoende openbare parkeerplaatsen in Heeswijk.

Voor reacties, uw opmerkingen of suggesties kunt u altijd terecht via onze website of via de raadsleden (www.opgbernheze.nl) Joop Akkermans en Jan Bouwman.