Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezeGerdie Verbeet, voorzitter van de Tweede Kamer is te gast in de tweede aflevering van het WanTV-programma Bernheze Kiest. In het discussieprogramma dat de lokale omroep in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen uitzendt staat deze week jeugd en politiek centraal. Zijn jongeren geïnteresseerd in politiek? En heeft de politiek oprecht belangstelling voor jongeren? Zijn de jongerenafdelingen van partijen een eerste opstap voor een politieke loopbaan of een manier om jonge zieltjes te winnen? Stijn Steenbakkers (WanTV) en Ton Vos (Brabants Dagblad) nodigen de middelbare scholieren uit om hierover met Gerdie Verbeet te praten.
 
Behalve Verbeet heeft de lokale omroep een aantal lokale politici uitgenodigd. Zij discussiëren ondermeer over de stelling “Lokale politiek heeft de jeugd veel te bieden”. Gaan de partijen de dialoog aan met de jeugd? Betrekken ze de jongeren in de totstandkoming van hun partijstandpunten? De lokale politiek neemt immers regelmatig beslissingen over zaken die jongeren aangaan.
 
De “dichter van Bernheze” Ad van Schijndel zal ter afsluiting van Bernheze Kiest een meer poëtische kijk op het thema geven.
Op de stelling “Lokale politiek heeft jongeren veel te bieden” kan iedereen vanaf zaterdag 30 januari reageren via de site van het Brabants Dagblad: www.brabantsdagblad.nl. In Bernheze Kiest zal blijken hoe dichtbij of veraf de Bernhezer politiek van de publieke opinie staat.
 
Bernheze Kiest
Politiek discussieprogramma
TV-opname vrijdag 5 februari in Gymnasium Bernrode, Abdijstraat in Heeswijk Dinther.
Aanvang 15.00 uur (vragen scholieren aan mevr. Verbeet v.a. 14.30 uur Uitzending op WanTV
Zondag 7 februari 19.00, 21.00 en 23.00 uur