Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

janvanderbiezenSamen doen is samen lachen samen huilen, leven door dichtbij elkaar te zijn, samen doen is sterker dan de sterkste storm, gekleurder dan het grauwe om ons heen, want samen doen, ja samen doen, dat wil toch iedereen.

 

Onder die vlag presenteert Algemeen Belang Bernheze (ABB) met gepaste trots het verkiezingsprogramma voor de verkiezingen van 3 maart 2010.

Mede op basis van de jaarlijkse ABB-kernrondes, waarin verantwoording wordt afgelegd over de afgelopen jaren en geluisterd naar u, is het verkiezingsprogramma zorgvuldig samengesteld en tot stand gekomen.

Deze week belichten wij het onderwerp ‘Financiële lusten en lasten’. Een onderwerp dat Jan van der Biezen, gedreven Raadslid en lid van de Commissie Ruimtelijke Zaken en Bestuurlijke Zaken, persoonlijk zeer aanspreekt en waar hij zich  de afgelopen periode met hart en ziel voor heeft ingezet. 

Financiële lusten en lasten

• Ons geld verantwoord en inzichtelijk besteden
• Betaalbaar wonen in alle dorpen
• Voor wat hoort wat

Ons geld verantwoord en inzichtelijk besteden
De burger is geen melkkoe, dus budget is budget. Dit betekent dat alle tekorten worden opgevangen binnen het beschikbare budget en er dus geen extra geld gevraagd wordt van de burger. ABB wil bewaken dat er efficiënt en effectief gewerkt wordt door bijvoorbeeld:
• meer inzet van eigen personeel,
• vooraf toestemming van de raad voor het inhuren van derden,
• meer offertes wanneer derden worden ingeschakeld,
• kosten van projecten vooraf inzichtelijk te maken.

Deze punten zijn niet specifiek per dorp en van toepassing voor de gehele gemeente Bernheze.

Betaalbaar wonen in alle dorpen
ABB vindt het van belang dat we kritisch zijn op de prijsstelling van zowel als koop- als huurwoningen. Voor de totale prijsstelling zijn ook de energielasten van de woningen bepalend. ABB is voor het verstrekken van een starterslening op basis van inkomen- en vermogenstoets. Daarnaast wil ABB dat er een duurzaamheidslening wordt ingevoerd.
ABB zal een actief woonbeleid voeren in samenwerking met inwoners met daarin bijzondere aandacht voor zelfbouwers, woningbouwcoöperaties en projectontwikkelaars. In de woonplannen moet aandacht zijn voor alle inkomensniveaus en speciale aandacht voor starters- en seniorenwoningen.
Bij nieuwbouw van wijken maximaal 24 woningen per hectare en vooraf een goede infrastructuur voor ontsluiting van de wijken.

Specifieke speerpunten per dorp

Heesch
Actieve controle van de gemeente op een gevarieerde samenstelling van nieuwbouwplannen. D.w.z. een mix van woningen voor starters, middensegment, hoger segment en seniorenwoningen. De starterwoningen moeten zeker voorzien zijn van de meest elementaire zaken als keuken, wc. en badkamer. Verder met betrekking tot woningbouw in Heesch:
• Zoveel mogelijk grondgebonden woningen;
• Voortzetten van het faciliteren van starterleningen;
• Zorgen voor evenwicht tussen huur- en koopwoningen in Heesch;

Loosbroek
In Loosbroek is de mix van woningen belangrijk, ook lettend op de samenstelling van het dorp qua leeftijd nu en in de toekomst. Met een woningbouwprogramma moeten we kijken naar zelfbouwmogelijkheden. De keuze van het type woningen moet worden bepaald door de inwoners en door de samenstelling van het dorp. Niet door wat de projectontwikkelaars bedenken.

Vorstenbosch
Ruimte voor starters in plan De Helling.

Voor wat hoort wat
Algemeen Belang Bernheze wil dat zoveel mogelijk inwoners van Bernheze participeren in de samenleving. Daarom ondersteunen we organisaties die het verenigingsleven en de gemeenschapshuizen helpen ontplooien. ABB wil financiële ondersteuning via subsidies voor bijvoorbeeld het schoonhouden van onze woonomgeving, het behulpzaam zijn voor onze behoeftige medebewoner en een verbeterde facilitering van het vrijwilligerswerk.

Specifieke speerpunten per dorp

Vorstenbosch
Vorstenbosch is te herkennen aan de gemeenschapszin. Het gemeenschapsleven moet daarom behouden, gekoesterd en gestimuleerd worden o.a. door meer aandacht en ondersteuning voor mantelzorgers en vrijwilligers. ABB herkent de kracht van Vorstenbosch. 

Eventuele vragen of opmerkingen vernemen wij graag van u via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

ABB – Lijst 5 – uw steun en stem wordt zeer gewaardeerd.

Bestuur en Fractie Algemeen Belang Bernheze