Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

toon_spZo vlak voor de verkiezingen loopt de koorts hoog op. Dat is te zien aan de vele activiteiten en beloften voor de toekomst. Maar wat is er eigenlijk de afgelopen 4 jaar gedaan? De SP kijkt terug en vooruit.

 

1. Megastallen die wil de SP niet in Bernheze. Daar heeft de SP altijd voor gestaan en dat blijft zo. De SP heeft daarin achteraf groot gelijk gekregen. Q-koorts, vogelgriep, varkensgriep en SARS zijn het bewijs. Dierziekten gaan over op mensen. De bron: megastallen waar dieren op elkaar gepropt zitten en ziekten welig tieren. Antibiotica helpen zelfs al niet meer. Geen megastallen dus! Bent u het daarmee eens? Stem dan 3 maart op de SP.

2. Onderwijs moet goed zijn in Bernheze. Daar horen we in te investeren. Dat geldt voor alle scholen. Helaas heeft de SP de strijd voor het Hooghuis nog niet kunnen winnen. De VMBO kinderen zitten nog steeds te wachten op de juiste voorziening. Het gebouw is 550 m2 te klein. De leerkrachten bereiden hun lessen voor in één lokaal waar 25 docenten-computers staan. Werkelijk te gek voor woorden. Wat de SP betreft wordt in 2010 meteen begonnen met een investering in het VMBO. Bent u het daarmee eens? Stem dan 3 maart SP.

3. De lokale omroep B.O.S. is van groot belang voor Bernheze. Een subsidie van 1 EURO per inwoner per jaar is door de SP als eerste voorgesteld. Zie het amendement 24 mei 2007 op onze website. Zoals de SP gewend is, werd dit voorstel in eerste instantie afgewezen. Later werd het (in november 2007) toch weer gewoon uitgevoerd. De SP wil dat de B.O.S. zich professioneel kan ontwikkelen. De SP wil daarin investeren en blijven investeren. Vindt U dat ook? Stem dan 3 maart op de SP.

4. Advies bureaus daar heeft de SP een broertje dood aan. Te pas en te onpas werden de afgelopen 4 jaar bureaus ingehuurd. Miljoenen gingen zo over de balk. Dat wil de SP niet. De SP wil investeren in opleiding en scholing van de eigen ambtenaren zodat zij voldoende deskundig zijn om zaken af te wegen. Hiermee kan veel geld bespaard worden dat heel hard nodig is voor o.a.: het accommodatieplan Nistelrode, de IDOP’s in Vorstenbosch en Loosbroek, de ontsluitingsweg voor ’t Retsel te Heeswijk-Dinther en de componistenwijk in Heesch. Alleen als het echt nodig is kan er een bureau ingehuurd worden. Vindt U dat ook? Stem dan 3 maart op de SP.

5. Een onafhankelijke klachtencommissie is heel hard nodig in Bernheze. De SP vindt dat afdelingshoofden geen klachten over eigen medewerkers mogen behandelen. De SP wil dat dit onafhankelijk gebeurt door een ombudscommissie. Zo hoeft de burgemeester dan ook geen klacht over een wethouder te behandelen. Iedere schijn van belangenverstrengeling moet voorkomen worden. Vindt U dat ook? Stem dan 3 maart op de SP.

6. Cradle to Cradle afval is grondstof! De SP wil hergebruik van afval bevorderen. Het gescheiden inzamelen van papier, glas en plastic is niet voldoende. Bernheze moet ook een kringloopwinkel en een retourette-systeem krijgen. Een motie van de SP van 3 juni 2009 roept daartoe op. Deze motie is aangenomen in de gemeenteraad. De SP wil starten met uitvoeren van retourette. Zo werkt Bernheze mee aan cradle tot cradle. Vindt U dat ook? Stem dan 3 maart op de SP.

7. The Young Ones is een initiatief dat de SP de afgelopen 3 jaar actief ondersteunde. Jongeren met hun band treden op in de Pas. In 2008 haalde de wethouder 150.000 EURO voor jongeren weg van de begroting. De SP protesteerde hiertegen met moties en amendementen. In het begin zonder succes, maar in 2009 met succes. Op 12 november 2009 werd een SP voorstel aangenomen om 25.000 euro per jaar voor jongeren te besteden. Dat is voor 10 projecten die jongeren zelf bedenken en uitvoeren. Een grote wens van de SP kwam uit. Jongeren zijn aan zet en zelf verantwoordelijk. Bent u het daar mee eens? Stem dan 3 maart op de SP.

DE SP-HULPDIENST
De SP-Hulpdienst Bernheze is er voor iedereen. Hebt u een probleem? U weet niet weet hoe u het moet oplossen? Ons team staat u ter beschikking. U kunt terecht op maandag 1 maart in brede school “Onder de Bogen”. Het adres is Herderstraat 2 in Heesch. U bent welkom van 19.00 tot 20.00 uur.

CONTACT EN LID WORDEN
Hebt u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze, neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Rein van Moorselaar (tel 06-13647503) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid bent, of dat graag wilt worden en/of belangstelling hebt om mensen te helpen, neem dan contact met ons op.
Internet: www.bernheze.sp.nl en émail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Lijsttrekker SP

Toon van Vugt