Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

ABB_copyJe bent jong en je wilt wat. Een interessante opleiding volgen bijvoorbeeld. Daarna een leuke baan. Een eigen plekje om te wonen. Sporten of andere ontspanning bij een gezellige vereniging. Je rijbewijs halen. Als jongere komen er veel veranderingen op je pad. Regelmatig krijg je daarbij te maken met de gemeente. Dan wil je graag dat alles goed, duidelijk en snel geregeld is.

Hoe kan dat beter door als jongere actief mee te denken en oplossingen aan te dragen? Bij Algemeen Belang Bernheze (ABB) staan er drie jonge mensen bij de eerste tien op de kandidatenlijst voor de aankomende verkiezingen. Op Nr. 5 staat Emmy Wijnen (23 jaar) uit Heesch. Nr. 6 is de bestuursvoorzitter van ABB,  Mieke Dobbelsteen-de Mol (30 jaar) uit Heeswijk-Dinther. En op Nr. 7 staat de penningmeester van ABB, Rob Wingens (27 jaar) uit Heesch. Zij zetten zich actief in voor de inwoners van Bernheze en voor de jeugd in het bijzonder.

 Waarom ze zich hebben aangesloten bij ABB?

Daar denken ze precies hetzelfde over. ABB is een partij die zich nadrukkelijk richt op alle dorpen in Bernheze en die echt onafhankelijk lokaal beleid maakt. Daarnaast biedt ABB de ruimte aan de jongere generatie om zich op politiek vlak te ontwikkelen en te profileren. Dit in nauw overleg en harmonie met de ervaren generatie van ABB en in lijn met de slogan voor de verkiezingscampagne: Samen DOEN!

 Wat gaat  ABB Samen DOEN voor de jongeren in Bernheze?

Jongeren betaalbaar kunnen wonen in ieder dorp. Dat betekent voldoende starterswoningen van goede kwaliteit. Of de mogelijkheid om zelf te bouwen, het zogenaamde collectief particulier opdrachtgeverschap.  En een starterslening op basis van een inkomens- en vermogenstoets om starters op de woningmarkt te ondersteunen.
ABB wil het verenigingsleven verder ondersteunen en zorgen voor voldoende ontspanningsmogelijkheden. Uitbreiding van de fietsstraat in- en tussen de dorpen. Goed toegankelijk openbaar vervoer zorgt ervoor dat je gemakkelijk en veilig op school komt. Maar voor wat hoort wat. We moeten het tenslotte Samen DOEN! ABB verwacht van de jongeren in Bernheze dat zij een actieve bijdrage leveren aan de gemeenschap. Bijvoorbeeld door hun omgeving schoon te houden of door vrijwilligerswerk te doen.

 Bent u het eens met bovenstaande punten en Samen DOEN! Stem dan op 3 maart op ABB. Kijk voor meer informatie op www.algemeenbelangbernheze.nl. U kunt daar ook uw vragen of opmerkingen richten aan Emmy, Mieke en Rob.