Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

cdabernheze2010Al jaren spreekt men de wens uit om een betere vertegenwoordiging te hebben van vrouwen in de politiek. Het CDA Bernheze bevindt zich dan ook in een bevoorrechte positie met maar liefst 12 vrouwen op de kieslijst, waarvan 4 in de top 10 en 7 dames bij de eerste 15 mensen op de kieslijst.

 

Eigen positie
Vrouwen maken een heel bewuste keuze, zeggen Margriet Beeftink (plek 5) en Jolanda School (plek 7). Als vrouwen gevraagd worden zeggen ze bijna nooit meteen ja. Er wordt een weloverwogen keuze gemaakt en terecht. Politiek vereist veel inzet, overleg, maatschappelijke verbondenheid en een dosis kennis. Vrouwen springen niet zomaar in het diepe, maar als ze dan positief beslissen is dit zeker ook positief voor de partij, omdat ze zich dan ook voor de volle 100 % kunnen en willen inzetten.

Vrouwelijke intuïtie
Vrouwen zijn anders dan mannen. Geen geheim. Ze reageren anders, hebben andere prioriteiten, formuleren anders, communiceren op een andere manier. Als we in de maatschappij een redelijke verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen hebben dan zouden we dit ook moeten terugvinden bij onze volksvertegenwoordigers, vinden Trea Ketelaars (plek 6) en Saskia van Dalen (plek 9).

Elkaar scherp houden op belangrijke punten
Vaak moeten er op gemeentelijk niveau beslissingen worden genomen die door de raadsleden beslist worden. Binnen het CDA Bernheze vindt wekelijks overleg plaats met, zoals u kunt lezen, een goede vertegenwoordiging van vrouwen. We merken dat wij de mannen scherp houden, melden de dames. We zorgen dat er aandacht is voor die aspecten die er voor vrouwen toe doen. En op hun beurt zorgen de mannen met hun nuchterheid, zakelijk inzicht en daadkracht samen met ons voor een ideale mix.

Verdeelde kracht
Vaak  behandelen vrouwen binnen de plaatselijke politiek de maatschappelijk-sociale zaken.
Zo niet bij het CDA. Saskia (advocate in het dagelijks leven) zit in de commissie bestuur en strategie, Margriet en Trea ( onderwijs en onderneemster) staan hun mannetje in maatschappelijke zaken en Jolanda (zelfstandige) heeft ruimtelijke zaken in haar portefeuille. Zo hebben wij vrouwen onze voelsprieten in alle aspecten die van belang zijn voor de plaatselijke gemeenschap.
Laat u goed vertegenwoordigen, door mensen die u begrijpen en hetzelfde nastreven. Kies bewust! Dat hebben wij ook gedaan. Tot ziens op 3 maart.

Margriet Beeftink, Jolanda School, Trea Ketelaars en Saskia van Dalen.
CDA-Bernheze, Actief en Betrokken.
Kijk ook op www.cdabernheze.nl