Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

wimvanlithOnlangs heeft het CDA-Bernheze in de Wis te Loosbroek gesproken met diverse vertegenwoordigers van ouderenorganisaties. De CDA-fractie zat aan tafel met de besturen van de plaatselijke KBO’s en de Raden Gecoördineerd Ouderenwerk. Meteen na de voorstelronde werden stevige discussieonderwerpen ter tafel gebracht.

Huisvesting voor ouderen, bereikbaarheid van ontmoetingsplekken. Maar ook is gepraat over veiligheid op straat, meer waardering voor mantelzorgers en hoe we hen beter in beeld kunnen krijgen. Het gesprek had als doel te voelen wat er speelt bij de oudere mensen in onze gemeenschap. We hebben daar wel een idee van, maar het is altijd goed dit te toetsen bij de ouderenorganisaties zelf. Daarmee kunnen we na de verkiezingen dan ook meteen aan de slag.  Wij willen onze verantwoordelijkheid als CDA namelijk blijven dragen.

Twee punten sprongen er in het gesprek toch wel overduidelijk uit: Nabijheid en regelmatig overleg met de politiek. Onder het thema nabijheid hebben we heel concreet onderwerpen als eenzaamheid, aanbod van zorg en zorg gebruik, contact, deelname aan de gemeenschap, ontspanning en wonen besproken. Ook het servicepunt in Heeswijk Dinther is daarbij ter sprake geweest. Centraal stond telkens NABIJHEID. Een woord wat een soort van warm gevoel geeft als je het in de mond neemt. Het is van belang zo lang mogelijk je eigen leven te blijven leiden. En daarbij moet je of wil je geholpen worden als het nodig is. Je wilt midden in de samenleving blijven staan. Sterker nog, vaak zijn het juist de ouderen die veel mantelzorg en vrijwilligerswerk doen.  Ook het CDA wil dichtbij de mensen in de kernen zijn. In combinatie met de oproep op die avond om meer overleg te hebben met de politiek is door het CDA gekozen voor 5 contactpersonen. Elke kern van Bernheze heeft vanaf nu een CDA-vertegenwoordiger voor de ouderen en hun ouderenorganisaties. Een contactpersoon met een gezicht, direct aanspreekbaar voor alle ouderen en in staat om de informatie direct bij de CDA-fractie neer te leggen. Ik zou zeggen: “spreek ze aan”.

• Loosbroek, Marietje van Pinksteren, 0413-229502
• Vorstenbosch, Wim van Lith, 0413-362061
• Nistelrode, Esther van den Bogaart, 0412-6112882
• Heeswijk-Dinther, Hans van Sleeuwen 0412-292136
• Heesch, Jan van den Akker, 0412-451671

Ruud van der Linde en Eric Daandels
CDA-Bernheze: Actief en Betrokken !
Meer informatie: www.cdabernheze.nl