Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

spmoorselaarZo vlak voor de verkiezingen loopt de koorts hoog op. Dat is te zien aan de vele activiteiten en beloften voor de toekomst. Maar wat is er eigenlijk de afgelopen 4 jaar gedaan? De SP kijkt terug en kijkt vooruit. (vervolg) 

8. Waalboss blijft groen. Dat wil de SP. Vanaf 2002 voert de SP onvermoeibaar actie om Waalboss groen te houden. Er mag geen industrieterrein komen van 178 ha beton tussen Heesch en Vinkel.

 Dat is ongewenst, onnodig en levert ook nog een financiële kater op. Er zijn meer dan genoeg oude, vervallen industrieterreinen. Die kunnen prima opnieuw gebruikt worden. Bernheze moet zeer zuinig op de groene ruimte zijn! Bent u het daarmee eens? Stem dan 3 maart op de SP.

9. Het basisonderwijs moet goed zijn in Bernheze. Basisschool De Beekgraaf en basisschool Emmaus zijn dringend aan nieuwbouw toe. Daar kan in 2011 mee begonnen worden. Bent u het daarmee eens? Stem dan 3 maart op de SP.

10. Drie fulltime wethouders is meer dan genoeg in Bernheze. De afgelopen 4 jaar is er geld over de balk gegooid door met 4 fulltime wethouders te werken. Na de verkiezingen telt Bernheze maximaal drie fulltime wethouders.  Zeker als de SP in de coalitie komt en mee gaat regeren in Bernheze! Bent u het daarmee eens? Stem dan 3 maart op de SP.

11. Een zaal met podiumfunctie voor alle kernen staat duidelijk in het SP verkiezingsprogramma. Het Nesterlégebouw in Nistelrode moet nu echt verbouwd worden. Zo beschikt iedere kern over een goed gemeenschapshuis met podium. De SP was in 2008 al bereidheid om voor Nistelrode 3 miljoen euro te reserveren. Dat haalde toen geen meerderheid. Nu, ruim een jaar later, is iedereen het daar wel over eens. Mooi voor Nistelrode. Bent u het daarmee eens? Stem dan 3 maart op de SP.

12. Leefbaarheid in Vorstenbosch en Loosbroek hebben prioriteit. Aan de slag daarmee! De leefbaarheid van deze kleine kernen staat tenslotte op het spel. Als de voorzieningen achteruit hollen en betaalbare woningen niet gebouwd worden vertrekt de jeugd. Niets doen kan niet. Dat is wel de laatste vier jaar gebeurd! Niets dus. Vindt U dat ook? Stem dan 3 maart op de SP.

13. WMO is het speerpunt op gebied zorg voor de ander. Daar mag en kan niet op bezuinigd worden. De WMO verordening van Bernheze is niet naar de zin van de SP. Te weinig cliëntenrechten en geen keuzevrijheid voor de cliënten. Mantelzorgers worden uitgesloten van compensatie. Een SP voorstel voor een betere verordening werd in 2006 weggestemd. De WMO kan echt beter! Vindt U dat ook? Stem dan 3 maart op de SP.

14. Het Dorp afsluiten in Heesch was een voorbeeld van hoe het niet moet. De aanpak en uitvoering laat veel te wensen over. De verkeersoverlast van het Dorp gewoon door de Hoogstraat sturen. Dat is geen oplossing! Dat is verleggen van problemen. In de Hoogstraat is de leefbaarheid met sprongen achteruit gegaan. De SP wil dat er samen met de bewoners naar aanvaardbare oplossingen wordt gezocht en geen “hapsnap” beleid. Vindt U dat ook? Stem dan 3 maart op de SP.

15. Sport is een bindende factor in Bernheze. Zo leren kinderen al op jonge leeftijd omgaan met tegenslag als je eens een keer verliest. Verder versterkt sport een gevoel van samen doen. Je kunt een wedstrijd immers niet alleen winnen. Goede sportaccommodaties zijn onmisbaar. Goed voorbeeld is de nieuwe accommodatie van Prinses Irene waar ook de Dancing Kids onderdak vinden en de stichting Dichterbij. De SP heeft hier van meet af aan achter gestaan. Bent u het daar mee eens? Stem dan 3 maart op de SP.

16. Bezuinigen is ook nodig. De SP heeft daarvoor 5 ideeën. Stoppen met Waalboss, zoals al eerder in dit artikel stond. Dat levert een besparing op van 900.000 EURO per jaar. Verder zijn computers van 3.000 EURO per stuk voor raadsleden en wethouders uit den boze. Inleveren van 1 wethouder is een prima bezuiniging. Bij zeer hoge uitzondering nog externe bureaus inhuren. Tot slot staat een verlaging van de vergoeding voor raadsleden in het verkiezingsprogramma van de SP. Raadslid ben je uit idealisme en niet voor het geld. Bent u het daar mee eens? Stem dan 3 maart op de SP.

 

De SP-Hulpdienst

De SP-Hulpdienst Bernheze is er voor iedereen. Hebt u een probleem? U weet niet weet hoe u het moet oplossen? Ons team staat u ter beschikking. U kunt terecht op maandag 1 maart in brede school “Onder de Bogen”. Het adres is Herderstraat 2 in Heesch. U bent welkom van 19.00 tot 20.00 uur.

Contact en lid worden

Hebt u vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze, neem dan contact op met een van onze kerncontacten. Zij staan u bij met raad en daad. Rein van Moorselaar (tel 06-13647503) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid bent, of dat graag wilt worden en/of belangstelling hebt om mensen te helpen, neem dan contact met ons op.

Internet: www.bernheze.sp.nl en émail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Rein van Moorselaar

kandidaat raadslid SP