Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_rien-pasfoto-2010Vraag 1: Welke "overwinningen" heeft uw partij de afgelopen raadsperiode behaald. Of met welk behaald resultaat is uw partij dolgelukkig?
• Dankzij de door ons op 23 april 2008 in “de Kanz” gehouden thema-avond wonen/zorg kwam er eindelijk duidelijkheid over de nieuwbouw van de Stekkerhoek.

Vorige maand zijn alle bewoners overgehuisd naar Laarstede. Gaat ook een actie van ons worden in Heeswijk-Dinther om ook daar de zaak los te trekken bij ter Weer e.o., duurt veel te lang


• Dankzij door ons ingediend amendement bij begroting 2008 werd de aanleg van kunstgras voetbal-, hockey- en korfbalvelden versneld aangelegd in alle kernen
• Het schitterend multifunctioneel Bernhovegebouw dankzij de inspanning van onze wethouder Wijdeven
• Een forse verruiming van het minimabeleid, ook dankzij de inzet van onze wethouder

Vraag 2: Welke "nederlagen" heeft uw partij de afgelopen raadsperiode geleden?
We beschouwen het niet als een nederlaag, maar betreuren het nog steeds dat onze argumentatie met betrekking tot subsidiering van de Pas in Heesch destijds door alle overige partijen niet als rationeel werd beoordeeld. De huidige scheefgroei tussen subsidiering van gemeenschapshuizen die daardoor is ontstaan, is een nederlaag voor deze gemeenschapshuizen zelf maar niet te wijten aan ons.

Vraag 3: Stel de komende vier jaren staat uw partij aan het bewind, waar gaat u zich met name op richten?
Bernheze Solidair gaat er zonder meer van uit dat Rien Wijdeven weer de portefeuille financiën gaat beheren. De komende jaren zullen in financieel opzicht zwaar worden. Daarom moet nu echt gekozen worden voor een ervaren en deskundige wethouder financiën om te voorkomen dat de goede financiele positie van onze gemeente  wordt verkwanseld. Die waarborg kunnen alleen wij geven maar daarvoor hebben wij wel veel stemmen nodig, vooral vanuit Heeswijk-Dinther en Loosbroek.

Vraag 4: Specifiek voor Heeswijk-Dinther: Met name in Heeswijk en Dinther is er ongerustheid, onduidelijkheid en/of onvrede over:
- mogelijke rondweg;
- woningbouw (open plekken, starters woningen, senioren woningen, doorgroei, architectuur);
- dorpsinrichting: wat ziet u aan mogelijkheden om plein 1969 (kwalitatief) meer te laten leven als centrale ontmoetingsplek van heeswijk en dinther
- wens voor een dorpsraad oftewel een mogelijke vertegenwoordiging waar ook
Loosbroek en Vorstenbosch gebruik van maken;
- leefbaarheid/gezondheid: met name Q-koorts; 
Hoe geeft uw partij deze items een plaats binnen uw programma/aanpak?

De verdere planvoorbereiding voor een nieuwe rondweg moet door blijven gaan en daarbij moet de buurt, omgeving actief worden betrokken.
Qua woningbouw willen wij de hoogste prioriteit leggen bij de lelijke plekken in Heeswijk-Dinther.  Concreet gaat het over ter Weer, gymnasium Bernrode, d’n Tol en de Cunera school. Onze partij vind het een schande dat deze locaties, nota bene eigendom van de gemeente zelf (behalve ter Weer), nog steeds niet zijn ingevuld met woningen.
Gezondheid voor de mens staat voor ons centraal. Als er bestemmingsplannen komen willen wij, voordat de gemeenteraad een besluit neemt, een advies van de GGD over de gezondheidsaspecten van dat plan. Het plan moet daarop dan worden bijgesteld indien noodzakelijk of kan zelfs eventueel geen doorgang vinden.
Een dorpsraad in Heeswijk-Dinther, prima als dit vanuit de bevolking zelf wordt opgezet.

Vraag 5: Wat wilt u concreet gaan doen om ons dorpseigene (ons dna) en in het bijzonder ons erfgoed, op eigentijdse wijze te behouden en te laten beleven? Hoe ziet u bijvoorbeeld een vitale toekomst voor de Heeswijkse kerk?
Het behoud van ons cultuurhistorisch erfgoed en de zorg voor onze rijks- en gemeentelijke monumenten vinden wij erg belangrijk en staat ook in ons verkiezingsprogramma omschreven. Hoe een vitale toekomst van de Heeswijkse kerk daarin past lijkt ons eerder een vraag, die door de gemeenschap eerst zelf beantwoord moet worden. Als die uitspraak er is, dan kan de gemeente daar eventueel steun aan verlenen.

Vraag 6: Wat is uw standpunt aangaande een mogelijke fusie/samenwerking met de gemeente Maasdonk (en misschien gemeente Landerd), met daarbij in het achterhoofd:
a) zich als gemeente gesteld ziet om meer en meer complexere problemen aan te moeten pakken en tegelijkertijd (b) te maken heeft met dorpen die –uit alle macht- vechten voor het behoud van een eigen identiteit.
Wij zijn en waren van mening dat de schaal van de gemeente Bernheze voldoende is om als zelfstandige gemeente te blijven opereren. Vragen, die ons bereiken om eventueel samen te gaan, zullen wij altijd via een referendum aan onze inwoners voorleggen voordat we een besluit nemen. Als belangrijkste criterium vinden wij dat een mogelijke samenvoeging alleen kansen heeft, als er een meerwaarde is voor onze inwoners zelf en er daardoor draagkracht ontstaat. Als Bernheze Solidair nemen wij geen initiatieven om andere gemeenten aan ons toe te voegen.

Vraag 7: Welke vraag is niet gesteld en had absoluut gesteld moeten worden? Hoe zou u het antwoord op die vraag formuleren?
Wie is Bernheze Solidair?
Bernheze Solidair is een onafhankelijke partij, lokaal van aard en niet gebonden aan allerlei regels en opvattingen van de landelijke politiek. Wij doen alleen aan gemeentepolitiek, luisteren heel goed naar onze inwoners en richten ons op alle kernen van Bernheze. Bernheze Solidair is een ervaren partij maar geeft in deze verkiezingen de prioriteit aan jeugdige kandidaten in de gemeenteraad. Een twintiger met Bas en een dertiger met Gerjo. Alleen onze partij heeft de jeugd op verkiesbare plaatsen staan en daarmee onderscheiden wij ons van andere partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Wat ons betreft is “de jeugd aan zet”!!!
Nog meer weten, kijk dan op www.bernhezesolidair.nl