Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120324SP-fractieDe besluitvorming over de N-279 bevalt de SP Bernheze niet. Er komt geen oplossing, maar er komen extra problemen. De snelheid gaat omhoog naar 100 kilometer per uur. Dus meer geluidsoverlast en milieuvervuiling. Verder komt er bij Den Bosch en Veghel geen ongelijkvloerse kruising. Dus files waarbij auto’s stil staan en de vervuiling gevaarlijke vormen aanneemt. De SP Bernheze wil dat 80km/u de limiet wordt en heeft dat ook aan gedeputeerde Van Heugten laten weten. Mogelijk komt er steun voor de ideeën van de SP-Bernheze.

Brede Steun.

Er is brede steun voor de gedachte dat de N279 verbeterd moet worden. Niet iedereen is er van overtuigd dat hij daartoe over de volle lengte verdubbeld moet worden, maar daar valt mee te leven. Bijna niemand echter vindt dat deze weg 100 km/uur zou moeten worden. Bij recente bijeenkomsten van de klankbordgroep bleek dat omwonenden en het bedrijfsleven niet zitten te wachten op een 100 km/uur weg. Dit vanwege het ruimtebeslag, de inpassingsproblemen, het geluid en de algemeen gevoelde vrees dat een autoweg als alternatief voor de A2 gaat dienen. Waardoor hij heel veel extra verkeer gaat aantrekken, waaronder vrachtverkeer en gevaarlijke stoffen. Men kan zeer wel leven met een snelheid van 80 km/uur, maar wil van de files af. Wat er nu wordt aangeboden is het omgekeerde: de voorgestelde oplossing biedt iets aan wat niet gevraagd wordt, namelijk twee nieuwe filelocaties.

 

Vleugellam

De N279 Noord stond aanvankelijk, op basis van een volledige 4 x 100 km/uur uitvoering, voor ca 320 miljoen in de boeken. De vleugellamme 100 km/u versie, die nu voorgelegd is, kost ca 200 miljoen. Een verbeterde 4 x 80 km/uur versie kost 120 miljoen. Dat is ons voorstel en dat bespaart ten opzichte van nu 80 miljoen. Verder geeft dit milieuwinst en minder geluidsoverlast. De omwonenden zullen er blij mee zijn!

De SP-Hulpdienst

De SP-Hulpdienst is er voor iedereen. Hebt u een probleem? Ons team staat u ter beschikking. U kunt terecht op maandag 2 april in cc De Pas van 19.00 tot 20.00 uur.

Contact

Vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem contact op met: Toon van Vugt (tel 0413-292870) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid wilt worden. Internet: www.bernheze.sp.nl

Theo vd Heijden

Cor van Erp

Toon van Vugt

SP-Bernheze