Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120324SP-fractieIndustrieterreinen zijn onder de huidige economische omstandigheden niet meer te verkopen. Zeker niet tegen de prijzen die we gewend waren. In de gemeenteraad van buurgemeente Oss zijn de feiten inmiddels doorgedrongen. Zie het artikel in het Brabants Dagblad van vrijdag 23 maart 2012. Het verlies op Waalboss van bijna 75.000.000 Euro kwam hard aan in Oss. Daar beraadt men zich op stappen. Stappen om in ieder geval pas op de plaats te maken met aankopen van grond. Grond die straks verandert in een molensteen. “Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald” is een oude wijsheid. Laten we een rijdende trein voor de verandering eens stoppen.

Zwaar verlies
De industrieterrein waan van 2002 is voorbij. Landelijk dacht men 25.000 ha nodig te hebben. Nu staat de teller op amper 10.000 ha. Ook dat zal veel te optimistisch blijken. Even voor de duidelijkheid. In Noord-Brabant is meer bedrijventerrein gepland dan de behoefte voor heel Nederland!! Als we allemaal stug doorgaan met ontwikkelen komen we allemaal aan het infuus te hangen. Het geld kunnen we de komende jaren beter gebruiken. Het verlies moet beperkt worden. Dat kan nu nog, als de 4 deelnemende gemeenteraden in actie komen. Voorzitter van de Waalboss stuurgroep Roel Augustijn heeft op 6 januari op omroep Brabant t.v. duidelijk gezegd dat we er nooit aan hadden moeten beginnen. Laten we tot bezinning komen en redden wat er te redden valt.

Vluchtroute
De vluchtroute uit Waalboss is lastig. Met een voorinvestering van meer dan 60.000.000 euro en een rente teller die ook al op tientallen miljoenen staat zijn de problemen groot. Per direct stoppen met grond kopen zou stap 1 moeten zijn. Daarna kijken of het mogelijk is via herverkaveling de aangekochte gronden tot een perceel te krijgen. Vervolgens kijken of er voor dat perceel een alternatieve bestemming is te bedenken. Energiepark met zonnecollectoren en windmolens. Dat is toekomst gericht.

De SP-Hulpdienst  
De SP-Hulpdienst is er voor iedereen. Hebt u een probleem? Ons team staat u ter beschikking. U kunt terecht op maandag 2 april in cc De Pas van 19.00 tot 20.00 uur.

Contact
Vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem contact op met: Toon van Vugt (tel 0413-292870) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid wilt worden. Internet: www.bernheze.sp.nl

Theo vd Heijden
Cor van Erp
Toon van Vugt
SP-Bernheze