Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Geert_HanegraafBinnenkort gaat U als inwoner van Bernheze een enquête invullen. Gaat Bernheze samen met Maasdonk? Ja of Nee? Dat is de hoofdvraag aan U. Wat moet U allemaal weten. De SP geeft informatie. Als eerste informatie over subsidie aan sportclubs met veel jeugdleden. Denk aan voetbal (HVCH, Prinses Irene, WHV, Vorstenbosche Boys, Avesteijn en Heeswijk), handbal (DOS’80), enzovoorts. Clubs met jeugdleden krijgen jaarlijks 37 euro per jeugdlid in Bernheze. In Maasdonk is dat per 1 januari 2015 niets meer. Nul dus! Het woord is aan de inwoners van Bernheze.

Subsidie jeugdsport
De SP Bernheze hecht grote waarde aan sporten voor de jeugd. In het bestuursakkoord van de 4 x 3 coalitie staat dat de subsidie voor de jeugdleden in tact blijft. Daar staat de handtekening van de SP onder. Zorgen dat contributies laag zijn, door subsidie te geven is van groot belang. In teamverband leren kinderen hoe de samenleving in elkaar zit. Samen een prestatie leveren. Accepteren dat de een iets beter kan dan de ander. Leren wat teleurstelling/verliezen is. Verder de strijd tegen het overgewicht onder jeugdigen. De 37 euro subsidie per jeugdlid is dit meer dan waard.

Maasdonk.
In Maasdonk krijgen de voetbalclubs nu nog 22,13 euro subsidie per jeugdlid. Op 1 januari 2015 is dat 0 (nul!) euro. Wat betekent dat als de inwoners van Bernheze en Maasdonk kiezen om samen te gaan? Moeten de kinderen van Bernheze het dan met minder gaan doen omdat Maasdonk erbij komt? Inwoners moeten zich daar wel bewust van zijn. Zo is er nog veel meer informatie van belang voor een keuze tot fusie met Maasdonk. Informatie door deze rubriek in de Bernhezer. Informatie die de SP U huis-aan-huis zal aanleveren middels de SP herindelingskrant. Oplage 10.000 stuks. Let op Uw brievenbus!

De SP-Hulpdienst  
De SP-Hulpdienst is er voor iedereen. Hebt u een probleem? Ons team staat u ter beschikking. U kunt terecht op maandag 7 mei in cc De Pas van 19.00 tot 20.00 uur.

Contact
Vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem contact op met: Toon van Vugt (tel 0413-292870) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid wilt worden. Internet: www.bernheze.sp.nl

Geert Hanegraaf
Voorzitter SP Bernheze