Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Geert_HanegraafHet kabinet Wilders is binnen 1,5 jaar gevallen. Een zielloos, heilloos en asociaal beleid stopt na 18 maanden. Het is maar goed ook. Mensen die de kredietcrisis niet veroorzaakt hebben moeten de rekening betalen. Ook in Bernheze. Daar wil de SP niet aan mee werken.

Daarom is er bij de begroting 2012 al 413.000 euro voor ondersteuning van de minima gereserveerd. Een vooruitziende blik van de SP Bernheze. We gaan ervan uit dat veel maatregelen die de mensen die het moeilijk hebben treffen voorlopig niet doorgaan. Het woord is aan de kiezers! Kans om sociaal te kiezen ook in Bernheze.

Beloften
Het kabinet Wilders is gevallen. Verstrikt in het niet nakomen van zijn beloften heeft Wilders in arrenmoede de stekker maar uit het kabinet getrokken. In de hoek gedreven door zijn continu dalen in de peilingen. Na 1,5 jaar laten de kiezers zich niet langer voor de gek houden. Met de Wet Werken Naar Vermogen liet Wilders zien dat de zwakkere in de samenleving hem geen zier interesseert. Mensen die leven van een bijstandsuitkering, of in de Wa-jong zitten, of werken op een beschermde plek worden aan hun lot overgelaten. Ze moeten zelfs werk aanvaarden onder het minimumloon. Dat hangt ook de kwetsbare inwoners van Bernheze boven het hoofd.

Onderwijs
Verder wordt er 300 miljoen euro bezuinigd op passend onderwijs. Dat treft ook honderden kinderen uit Bernheze. Kinderen die ondanks hun moeilijkheden een plekje in de samenleving proberen te veroveren. Het speciaal onderwijs doet daarbij grote inspanningen een heeft duizenden kinderen in het verleden op weg geholpen. Alsof de meesters en juffen dat in de overvolle klassen van het regulier onderwijs maar zo even erbij willen doen. Een onmogelijk opgave waar ook de handtekening van Wilders onder staat. Verder dan het aanmatigend spreken over leraren die gebruik maken van hun stakingsrecht komt Wilders partijgenoot Harm Beertema niet in de Tweede Kamer.

Verkiezingen
Bernheze is goed af met de val van dit kabinet. Laten we nu kiezen voor partijen die een beleid voeren waarbij heel Nederland zijn vingers aflikt. En niet alleen de zakkenvullers en graaiers.

Contact
Vragen of wilt u zaken aan de kaak stellen in Bernheze? Neem contact op met: Toon van Vugt (tel 0413-292870) voor Heeswijk-Dinther, Loosbroek en Vorstenbosch. Christa Kolman (tel. 0412-451398) voor Heesch en Nistelrode. Als u SP lid wilt worden. Internet:  www.bernheze.sp.nl

Geert Hanegraaf
Voorzitter SP Bernheze