Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120514SPDe SP Bernheze gebruikt deze pagina niet om u te vertellen dat het oud papier langs de straat staat. Dit in tegenstelling tot een gewaardeerde collega politieke partij. (zie Bernhezer woensdag 9 mei; pagina 13 kolom 1 en 2) De SP wil zinvolle informatie plaatsen op deze plek. De herindeling met Maasdonk bijvoorbeeld! Die komt nu in een beslissend stadium. Van zeer groot belang voor de SP is de uitslag van de enquête, die verspreid is in Bernheze. Ieder van 16 jaar en ouder mag zijn mening geven. De SP laat zich daarnaast leiden door de harde cijfers.

 Enquête invullen!

De enquête met betrekking tot de samenvoeging met Maasdonk kan tot 21 mei ingevuld worden. Doe dat a.u.b.! De mening van de inwoners is van het grootste belang voor de SP. Als er onvoldoende steun is onder de bevolking, kan het niet doorgaan. Dat staat voor de SP 100% vast. De minister die uiteindelijk besluit, vereist ook draagvlak onder de inwoners. Gelukkig maar! Uw mening is doorslaggevend. Vul a.u.b. de enquête in. De SP verspreidde huis-aan-huis 10.000  folders met juiste(!) informatie. Die is van belang voor het invullen van de enquête.

 SP-Stemadvies

Zoals het hoort bij een politieke partij die verantwoording neemt, gaf de SP-Bernheze er een stemadvies bij. De SP-Bernheze adviseert U met klem “Nee” te zeggen tegen deze fusie. De samenvoeging zal Bernheze te weinig voordelen opleveren! Meer nadelen. Zowel financieel als bestuurlijk. Belastingen en heffingen zullen stijgen. Financiën van Maasdonk zijn op de lange termijn niet op orde. Dat heeft de provincie Noord-Brabant onomwonden vastgesteld in een onderzoek. De dienstverlening zal achteruit gaan. De afstand tot het bestuur zal groter worden. Voor de SP was altijd duidelijk: 1 + 1 moet 3 zijn. Het is duidelijk dat daar geen sprake van is! Amper 1,5! Dus daarom zegt de SP-Bernheze : “Niet doen!” Kijk ook op: www.bernheze.sp.nl

Financiën

De risico’s van Maasdonk met betrekking tot grondaankopen. Die zijn niet aangeleverd eind februari. Dat was wel een afspraak! Maar nog kwalijker: Die cijfers zijn er nog steeds niet! Inmiddels is het mei. Dat heet betrouwbaar? De beide wethouders, die waarschuwingen lieten horen omtrent de financiën van Maasdonk, krijgen dus (steeds meer) gelijk. Heeft Maasdonk toch wat te verbergen? Waar rook is vuur? Dat kan ook een burgemeester de SP niet uit het hoofd praten.

 Cor van Erp

Raadslid SP