Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

LabirintOp maandag 18 februari verzorgt Selma Sevenhuijsen in de Abdijkerk een avond over het labyrint. Het labyrint is een oeroud universeel symbool voor de levensweg. Hierin wordt de zoektocht verbeeld naar onze innerlijke bron. Op deze avond wordt een groot labyrint op een doek van 100 m2 uitgelegd in de kerk. Ieder heeft dan de mogelijkheid om zelf een keer een labyrint te bewandelen en zo te ervaren wat dit betekenen kan.

Selma Sevenhuijsen was tot 2009 hoogleraar Vrouwenstudies aan de Universiteit Utrecht. Zij heeft zich daarnaast verdiept in de mystieke betekenissen van het labyrint in oude culturen. Samen met Lies Salzmann, als lerares sacrale dans, verzorgt Selma sinds een aantal jaren labyrintworkshops o.a. in de Dominicuskerk in Amsterdam.

De avond begint al om 19.30 uur. De entree bedraagt € 10,= inclusief koffie/thee in de pauze. Kaarten aan de kerk of reserveren via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het labyrint past in de actuele belangstelling voor bezinning en bezieling. Het lopen van een labyrint is behulpzaam bij het zoeken naar de kernwaarden: datgene waar iemand echt voor gaat in het leven. Als een oeroud universeel symbool staat het labyrint voor de zoektocht naar onze sacrale kern en onze innerlijke bron. Het is een weg van verbinding. Een labyrint is zeker geen doolhof. In een doolhof maak je keuzes tussen verschillende paden, die ook dood kunnen lopen. Daar tegenover kent een labyrint één enkel pad dat de loper, langs een aantal wendingen, leidt naar het centrum en weer terug naar buiten. In een doolhof verlies je je weg en in een labyrint vind je je weg.

Op deze avond heeft iedere bezoeker de gelegenheid kennis te maken met het labyrint. Met elkaar zullen we lopen op een speciaal labyrint op doek. Dit lopen lijkt in zijn vorm een ritmische beweging : als een eenvoudige sacrale dans. Daarna geeft Selma uitleg over de betekenis van het labyrint.

Zie verder: www.labyrintwerk.nl en www.selmasevenhuijsen.nl