Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

kerktoren-haan thumbMensen draven en doen. We moeten wel zorgen dat de economie weer gaat groeien… En als je in het bedrijfsleven zit dan word je vaak afgerekend of  je de door de baas gestelde doelen wel haalt. Men spreekt van het halen van je ‘target’. Worden mensen hier gelukkig van? En als je het doel gehaald hebt, wat heb je dan? Meestal worden de eisen daarna weer opgeschroefd.

Wij zijn ook getrokken van ccServaes naar de kerk. Wij hebben die korte weg afgelegd omdat Jezus dit ook heeft gedaan door de straten van Jeruzalem. Was zijn doel nu dat wat we zo juist gehoord hebben? Zijn dood op het kruis? Neen, dat was zijn doel niet. Het is wel het resultaat van zijn weg. De weg die hij al veel langer is gegaan in de drie jaar die Hij door Israël is getrokken met zijn boodschap van Gods liefde voor alle mensen.

De weg die wij nu met Hem gaan, mag ook een weg zijn getekend door liefde. Want er leeft vandaag veel onder mensen aan onzekerheid, angst ook. Er is gemis en teleurstelling omdat geliefden er niet meer zijn of te lijden hebben. ‘Kwam er maar eens een einde aan al die ellende’, hoor ik mensen zeggen.

En dan is er maar één boodschap vandaag: blijf bij de weg die je nu gaat. Het einde zal wel eens komen, of niet. Daar gaat het nu even niet om. Het gaat nu om de weg die je gaat. De weg zal je leren. Een weg gaan omdat deze eerder is gegaan en dat door de dood heen toch nog leven mogelijk blijft. Dat is de weg die Jezus is gegaan.

En wij gaan die weg met Hem in deze week.

Joost Jansen o.praem.