Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

20140129Pater Jan_van_KilsdonkOp maandag 10 februari verzorgt de schrijver Alex Verburg in het Abdijhuis een avond over het thema “Het verhaal gaat door…”. Verburg tekende in 2007 de memoires van Pater van Kilsdonk op en liet hem het verhaal erachter vertellen. Wat bewoog hem, wie en wat hem vormde. Hij spreekt nu over verhalen die inspiratie geven. Daarbij gebruikt Verburg Nederlands beroemdste pater als voorbeeld hoe verhalen tot leven komen.
 
Verburg is ook bekend als schrijver van “De verzoening”, over de ontvoering van Gerrit Jan Heijn, en “Het voorlopige leven van Liesbeth List”.
De avond begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 10,=  inclusief koffie/thee in de pauze.  Kaarten aan het Abdijhuis (naast de kerk) of reserveren via :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
Het boek : “Pater van Kilsdonk, Raadsman in delicate zaken” 
Nederlands beroemdste pater, Jan van Kilsdonk (1917-2008) groeide op in Brabant. Hij liet zich in zijn pastoraat graag inspireren door de parabel van de verloren zoon uit het Lucas Evangelie.
De spraakmakende studentenpastor heeft zijn hele leven gewijd aan anderen die het moeilijk hebben. “Nabijheid aan mensen die vriendschap en nabijheid nodig hebben. Dat is mijn werk. Meer is er niet.”
Zijn persoonlijke betrokkenheid met jonge mensen maakt indruk. Zo werd hij een monument van menselijkheid, legendarisch in de Amsterdamse studentenwereld en het uitgaansleven. Vrijzinnig sprak en schreef hij over en aan de mensen die troost en bemoediging nodig hadden.
Van Kilsdonks haat-liefde verhouding met het instituut van de RK Kerk liep als een rode draad door zijn levensverhaal heen. Kardinaal Alfrink liet zich ooit ontvallen: “Ik ben blij dat wij pater Van Kilsdonk hebben; ik ben ook erg blij dat wij maar één pater Van Kilsdonk hebben.”
Kijk voor meer informatie op de website van de abdij :  www.abdijvanberne.nl