Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Kirsten Benschop_fotoDe actrice Kirsten Benschop brengt maandag 19 mei de voorstelling ‘Wie stenen los breekt..’ voor het voetlicht in de Abdij van Heeswijk-Dinther. Het is een spiritueel-filosofische voorstelling over een vrouw met burn-out die in retraite gaat in een klooster. Hierbij draait het om het vinden van rust en bezinning in het gehaaste leven, in de hoop haar leven weer snel op orde te hebben. Het wordt een confronterende innerlijke ontdekkingsreis waarin zij onder andere kennismaakt met werken van Kahlil Gibran, Anselm Grun en De Saint-Exupéry.

 

Gedurende de uitvoering worden scènes in het klooster afgewisseld met flashbacks en geacteerde verhalen. Als de dag aanbreekt dat zij het klooster zal verlaten, bevindt zij zich op een keerpunt in haar leven. Past haar ‘oude’ levensstijl nog binnen haar nieuw verworven inzichten?

Kirsten Benschop is professioneel theatermaker in het door haar in 2000 opgerichte gezelschap K’onTour Theater. Zij speelt solovoorstellingen die net een spade dieper graven.     

De avond begint om 20.00 uur. De entree bedraagt € 10,=  inclusief koffie/thee in de pauze.

Kaarten aan de Abdijkerk of reserveren via : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Geworteld in spiritualiteit

Een vrouw van middelbare leeftijd wordt wakker met bevreemd gevoel. Moe en leeg besluit ze voor een retraite naar een klooster te gaan in de hoop haar leven weer snel op orde te hebben.

Er zitten elementen in deze voorstelling waardoor mensen geraakt worden. Dit is de aanzet tot een nabespreking na de pauze. Kirsten Benschop gaat in gesprek met de bezoekers over bronnen van inspiratie en de vraag of er nog tijd voor bezinning is.

Onder de vlag van K’onTour Theater brengt Kirsten Benschop solovoorstellingen in Nederland en België. Zij bracht onder meer bewerkingen van “Twee vrouwen” van Harry Mulisch, “Het hart als verrader” van Edgar Allan Poe en Oeroeg van Hella Haasse.

Kijk voor meer informatie op de website van de abdij :  www.abdijvanberne.nl