Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Antoine BodarBodar in de voetsporen van Franciscus
 
Boekhandel Berne organiseert op zaterdag 13 december 2014 een lezing door Antoine Bodar naar aanleiding van zijn nieuwe boek ‘Bodar door het land van Franciscus. Een spirituele gids voor Umbrië’.
 
In november 2013 reisde Antoine Bodar naar de Italiaanse regio Umbrië voor de filmopnamen van een driedelige serie over Franciscus de Assisi. Als vervolg op de serie schreef hij het boek ‘Bodar door het land van Franciscus’.
Sinds 13 maart 2013 kennen we Jorge Mario Bergoglio als  paus Franciscus. In Bodar door het land van Franciscus treedt Antoine Bodar in de voetsporen van de naamgever van de paus: Franciscus van Assisi (1182-1226). Bodar neemt de lezer mee naar de plaatsen en het landschap waarmee de heilige zich verbonden voelde.
 
Franciscus van Assisi staat bekend als bestrijder van armoede. In Umbrië onderzoekt Bodar zijn tijd, zijn roeping, zijn bekering en zijn beleving van God. Tegelijk legt hij de verbinding met de huidige paus, die de deemoed met zijn naamgever deelt.
Bodar heeft het verhaal over Franciscus opgebouwd als een drieluik. Het eerste luik vertelt  over de rijke jongeling die zich bekeert, het tweede gaat over zijn loutering en verlichting, en het derde over zijn stigmatisering en lijdensweg.  
Antoine Bodar is kunsthistoricus en priester en bekend van zijn media-optredens over onder andere de kerkelijke actualiteit.
 
Datum:  Zaterdag 13 december 2014
Plaats: Abdij kerk - Abdij van Berne,  Abdijstraat 49, 5473 AD Heeswijk
Aanvang: 14.00 uur (inloop 13.30 uur) 
Toegang:  De entreeprijs bedraagt € 7,50  (inclusief koffie/thee), te betalen ter plaatse
Reserveren:  Men wordt verzocht plaatsen te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 
 
-----------------------------------------------
Informatie:
 
C. Smulders
Abdijstraat 49
5473 AD Heeswijk

t.    +31 (0)413-293480
e.    Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
i.     www.wlh.nl/www.bernemedia.com