Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

CommuniewerkgroepAls werkgroep kregen we de opdracht een mooi project te verzinnen ten behoeve van de communie, de opdracht was een goed doel in de buurt en we vonden het ook belangrijk dat het doel kinderen aansprak. We hadden binnen no time drie goede doelen verzonnen.  Voor ieder goed doel was wel iets te zeggen, maar eentje sprong er voor ons echt uit en dat was de stichting het Lichtpunt, een stichting die 81 gezinnen helpt in Heeswijk Dinther en Loosbroek, gezinnen die het allemaal financieel moeilijk hebben. Voor die groep mensen wilden we iets doen, en dan met name de gezinnen met de kinderen in de basisschoolleeftijd.

We stelden ons voor dat wanneer je een beperkt budget hebt er geen ruimte is voor uitstapjes, dingen die geld kosten. Nu hoeven leuke dingen overigens niet altijd geld te kosten hoor, maar soms is het wel erg leuk om iets extra’s samen, als gezin te kunnen ondernemen. We zijn gaan kijken naar leuke uitstapjes in de buurt, dingen die we zelf ook graag doen, een keertje naar de Hullies, pannekoeken eten. Plaatsen waar de kinderen helemaal blij van worden en hebben wat ondernemers benaderd, we dachten namelijk dat ons budget niet voldoende zou zijn om dat te realiseren.

En dan blijkt ook weer hoe graag ouders andere ouders willen helpen en hoe belangrijk wij het allemaal vinden om leuke dingen met de kinderen te ondernemen, we hadden ineens zo ongeveer 3 keer het budget waar we op rekenden, helemaal geweldig!

Dankzij het ruime budget kunnen we kinderen, samen met hun ouders een leuke dag bij de Hullies bezorgen, daarnaast kunnen we ze ook een bon geven om eens samen lekker uit te gaan eten. En zelfs dan blijft er geld over waarvan we denken dat de stichting er goede dingen mee kan doen.