Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

opendagberne.jpgAantal bezoekers: 1200. Dit keer werd de Open Dag voor de eerste keer tegelijkertijd gevierd met een zeer gevarieerd programma in het kader van de internationale Dag van de Aarde.

Dag van de Aarde wereldwijd initiatief

De Dag van de Aarde (Earth Day) is een wereldwijd initiatief waarbij het Handvest van de Aarde wordt gepresenteerd. Het Handvest van de Aarde is een document dat is opgesteld door de leiders van vandaag en morgen, waarbij de ethische en duurzame omgang met moeder aarde is vastgesteld. Op de Dag van de Aarde worden overal ter wereld allerlei activiteiten georganiseerd die de aarde in het middelpunt plaatsen en duurzame ontwikkelingen op het gebied van vrede, gerechtigheid en heelheid van de schepping stimuleren.


Wat heeft u gemist?

14.00 uur: Filmvertoning “Koe nummer 80 heeft een probleem”. Na vertoning van de film geeft Luc Vankrunkelsven een toelichting. Hij is Norbertijn van Averbode, schrijver en actievoerder en leeft deels in Brazilië en deels in Vlaanderen.

15.00 uur: Ceremonie met liederen en dans in de Indiaanse traditie van de Susquehannock Eagle Society uit Groningen. Naast Nederlanders in Indianentraditie zal ook de Chief Dancing Thunder aanwezig zijn. Hij voert een traditioneel aarde ritueel uit. Bij droog weer zal deze activiteit buiten plaatsvinden op het grasveld voor de ingang van het Abdijhuis.

16.00 uur: Informatieve lezing over “het Handvest van de Aarde” (Earth Charter) door Johan van Kreij, vertegenwoordiger van de Boeddhistische lekenorganisatie S.G.I.NL uit Zeist.